Anita: God wil niet dat je twee goden dient

Een onderdeel van de Mission Discipleship Training (MDT) in Zuid-Afrika is een zendingsreis naar de bergen van Lesotho. Anita van der Merwe (Zuid-Afrika) en een teamgenoot gingen in een dorp langs de huizen om het Evangelie te verkondigen. Het leidde tot een bijzondere ontmoeting.

Tijdens het lopen zagen ze in de opening van een kleine hut een vrouw zitten. Met een maïskolf in haar hand, wat voor de mensen in Lesotho een normale maaltijd is. De vrouwen begroetten haar en startten een gesprek om haar beter te leren kennen, voordat ze het Evangelie met haar konden delen.

Anita zag dat de vrouw iets om haar nek droeg. Ze vroeg haar wat het was. “Ik ben naar de heksendokter geweest, omdat ik moeilijk kon ademen en ik een enorme hoofdpijn had”, verklaarde de vrouw. De heksendokter gaf haar het ding dat ze om haar nek had. Het was vastgebonden met een klein botje.

De zendelingen gingen door met het gesprek en kregen de kans om het Evangelie aan de vrouw uit te leggen. Ze vroegen haar of ze Jezus wilde accepteren in haar leven. De vrouw reageerde positief en wilde dit wel. Anita en haar teamgenoot wilden graag met de vrouw bidden en God vragen om genezing, maar dat konden ze niet doen zolang ze het botje om haar nek droeg.

“God wil niet dat je twee goden dient.”

De vrouw begon voorzichtig het ding van haar nek af te halen, maar Anita zei: “Nee, als je het alleen maar van je nek afhaalt, ga je het later toch weer omdoen. God wil niet dat je twee goden dient. Het is óf God dienen, óf niet.” Toen de vrouw dit hoorde, stond ze op en ging op zoek naar een mes om het ‘kettinkje’ kapot te snijden. Ze gooide het in het vuur en zei: “Nu kunnen jullie voor mij bidden.” De zendelingen baden voor haar en de vrouw duwde de ketting zelfs dieper in het vuur, zodat ze niet in de verleiding zou komen om het er weer uit te halen.

Na het gebed vroeg Anita of de vrouw diep wilde inademen om te ervaren hoe dat voelde. Ze bleef in- en uitademen en ze was blij verrast, omdat al haar pijn weg was. Ze begon te lachen en de vrouwen konden de verandering en de opluchting op haar gezicht zien.

Volg een MDT in Zuid-Afrika!

Zes maanden lang verdiep je je met christenen uit de hele wereld in wie God is en wat Zijn wil en Woord voor jou betekenen. Je wordt toegerust, getraind en voorbereid om het Evangelie door te geven aan iedereen om je heen. Je leeft samen met verschillende culturen, waardoor je elkaar beter leert begrijpen en samen kunt groeien in geloof. Ontdek hoe God jou kan gebruiken tijdens de reizen naar de meest bijzondere gemeenschappen, culturen en gebieden!

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
05-07-2016
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies