Hoop in Afrika start volgende fase

Het project Hoop in Afrika van de Logos Hope is in volle gang. Veel donateurs van OM steunden het bezoek aan dit continent. Door deze bijdrage kan de Logos Hope de Afrikaanse havens bezoeken, maar ook daarna met hulp van OM-Afrika actief blijven om geïnteresseerden verder te helpen in het zetten van stappen in hun geloof.

Een bezoek van de Logos Hope maakt altijd veel los: vele mensen geven hun leven aan Jezus en anderen raken enorm geïnteresseerd in zending.

De Logos Hope komt, blijft een tijdje en gaat weer. Een bezoek van het schip maakt altijd veel los: vele mensen geven hun leven aan Jezus en anderen raken enorm geïnteresseerd in zending. Maar wat gebeurt er daarna? Om te zorgen dat nieuwe gelovigen en mensen die (weer) enthousiast zijn geworden voor zending er ook daadwerkelijk mee verder kunnen, is het project ‘Hoop in Afrika’ gestart.

Daarbij blijft een team OM’ers na het bezoek van de Logos Hope een jaar lang ter plaatse om, in samenwerking met de lokale kerk, mensen te mobiliseren, toe te rusten en te trainen en om te evangeliseren. Het plan is om dit te doen in Madagaskar, Tanzania, Namibië, Ghana en Sierra Leone. OM-Nederland heeft eind 2015 een aantal maanden campagne gevoerd om geld in te zamelen voor dit project. Ons streven was 400.000 euro op te halen.

We zijn dankbaar voor de betrokkenheid van onze donateurs. Er is inmiddels ruim 210.000 euro opgehaald voor dit project. In Madagaskar en Tanzania zijn de eerste jaarteams van start gegaan. Zij zetten onder meer trainingsprogramma’s op, leggen contact met lokale voorgangers en zijn bezig met een planning voor het komende jaar. Het werk van toerusting en verdere evangelisatie is begonnen!

We bedanken iedereen die een bijdrage heeft gegeven. Mede dankzij deze bijdrage kan de uitwerking van een bezoek van de Logos Hope worden verdiept en opgevolgd, waardoor de hoop van het Evangelie verder wordt verspreid in Afrika!

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
07-07-2016
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies