Gave organiseert christelijke conferentie voor Arabisch-sprekenden

Zoals iedere zomer organiseert Gave een grote vierdaagse conferentie voor Arabisch-sprekenden. Ruim 400 vluchtelingen, van wie velen moslim zijn, komen van 27 tot en met 31 juli bij elkaar. Bekende Arabische sprekers zullen spreken over de liefde van God in zijn Zoon Jezus Christus. Daarnaast is er veel ruimte voor muziek en onderlinge ontmoeting.

Marco Vos, medewerker van Gave legt uit hoe bijzonder deze conferentie is. ‘Door de afwisseling tussen sprekers, maar ook ruimte voor muziek en ontmoeting, ontstaat er een goede sfeer tijdens de conferentie. Het is uniek om te zien, hoe christenen én moslims samen deze conferentie beleven. In hun thuisland is zo’n ontmoeting tussen verschillende geloven ondenkbaar.’

Deelnemers van verschillende achtergronden

Op de Arabische conferentie verwacht Gave ouderen en jongeren, Koerden en Irakezen, maar vooral veel Syriërs. Juist voor hen is de conferentie een plek waar ze Gods troost kunnen ervaren, na alle verschrikkingen die ze meemaakten.

De verwachting is dat meer dan de helft van de vierhonderd bezoekers, mensen zijn met een moslimachtergrond. De overige deelnemers hebben een christelijke achtergrond, veelal Oosters Orthodox of Rooms Katholiek.

Aansprekend programma

Het programma is aansprekend voor de doelgroep. Er zijn toespraken van bekende predikanten die ook te zien zijn op Arabischtalige TV-zenders. Het wordt ingeleid met samen zingen, begeleid door een zanger die ook bekend is van deze zenders. Veel Arabisch sprekenden in ons land kijken naar deze zenders en vinden het daarom ook prachtig om deze mensen te ontmoeten. De avonden zijn meestal wat ‘luchtiger’, er wordt veel muziek gemaakt.

Gave ondersteunt

Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd en roept christenen op om de vluchteling gastvrij te ontvangen. Inmiddels zijn er verschillende Arabischtalige christelijke groepen en kerken ontstaan. Gave ondersteunt het werk wat zij vanuit hun eigen taal en cultuur onder vluchtelingen doen, dat is een goede aanvulling op het werk van Nederlandse kerken.

Barbera de Mol-de Graaf
© Henk-Jan Oudenampsen
11-07-2016
Samenleving
https://www.gave.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies