Jayne in Kaapstad: Werken voor Logos Hope heeft mij veranderd

Jayne is een van de vrijwilligers in de haven van Kaapstad, Zuid Afrika, de plaats waar de Logos Hope momenteel ligt: ‘Ik hoorde van een vriend voor het eerst over de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen voor de Logos Hope. Ik was dit eigenlijk helemaal niet van plan, maar mijn vriend bleef bidden en me aanmoedigen. Uiteindelijk heb ik me opgegeven voor het werk en ben gestart met het programma, maar ik had eerlijk gezegd geen hoge verwachtingen.’

‘Ik ben altijd betrokken geweest bij de kerk en bij jongerenwerk, maar het bleef wel wat oppervlakkig. Ik wist dat ik trouw zou blijven aan de kerk, maar ik was gevangen in de malle molen van het streven naar succes. Rond mijn 23 jaar was mijn aandacht volledig gericht op het afronden van mijn opleiding. Maar ik had ook gebeden dat God de keuzes zou leiden en me zou laten zien wat Hij wilde dat ik zou gaan doen in mijn leven.

Toen ik begon met het vrijwilligersprogramma voor Logos Hope, vertelde mijn moeder me dat ik open moest zijn voor wat God tegen mij te zeggen heeft. Ze had veel voor mij gebeden en was ervan overtuigd dat God duidelijk door deze periode tot mij zou spreken.

Ik had geen idee hoeveel mijn leven zou veranderen! God sprak inderdaad tot mijn hart op een manier die ik nooit voor mogelijk had gehouden. In mijn stille tijd, vond ik mezelf terug, huilend voor het aangezicht van God. Voor iemand die nooit huilde was dit een bijzonder vreemde ervaring. Ik probeerde te achterhalen wat dit allemaal betekende en ik bleef roepen tot God om me te laten zien wat Hij wilde dat ik zou doen met mijn leven.

Vrijdag 1 juli was ik halverwege de opleiding. Het was ook de dag dat de schellen van mijn ogen vielen. Ik huilde toen ik besefte dat er al tijden een verborgen zaadje in mijn hart was gepland, dat God me al vele malen had geroepen om voor Hem te gaan werken.

Terugkijkend in mijn dagboek, zie ik nu de vele aanwijzingen die Hij me heeft gegeven. Toen het grote schip, de Logos Hope kwam, vielen de puzzelstukjes voor mij op hun plaats en begreep ik Gods plan! De mensen op het schip met wie ik sprak als vrijwilliger, hebben mijn leven veranderd op een geweldige manier. Alle adviezen die werden gegeven, de bemoedigingen die ik kreeg, de vele knuffels en gebeden die we deelden … het heeft me bemoedigd en aangespoord om zelf veel meer voor God actief te zijn en me in te zetten voor Zijn Koninkrijk.

Ik weet niet waar ik zal avontuur zal eindigen, maar mijn volgende stap is om na mijn studie een opleiding te gaan volgen bij Operatie Mobilisatie in Zuid-Afrika. Want ik wil graag betrokken zijn bij dit prachtige evangelisatiewerk. Tot die tijd blijf ik bidden en ik weet dat er hoop is.

Wil je je ook inzetten voor het evangelie net als Jayne? Kijk dan voor meer informatie over de opleidingen en mogelijkheden bij Operatie Mobilisatie op de website via de link onderaan dit item.

OM Ships – vertaling Christelijknieuws.nl
OM Ships
13-07-2016
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies