Webdocu Blind Date: verschillende culturen online aan elkaar koppelen

De EO lanceert op maandag 25 juli de interactieve webdocumentaire Blind Date. De webdocumentaire wordt ontwikkeld in het verlengde van de zesdelige tv-reisserie Van Nablus naar Ninevé.

In Blind Date koppelen bezoekers Nederlanders en vreemdelingen aan elkaar. Ze zijn wildvreemden voor elkaar, maar wat gebeurt er als hun blinddoek afgaat? De webdocu is vanaf 25 juli te bezoeken op www.blinddate.eo.nl.

De vreemdelingen zijn een Jezidi, Mandeeër of Assyriër; mensen van vaak vergeten en bedreigde volken uit het Midden-Oosten. Ze zijn gevlucht voor bedreiging of onderdrukking en zijn nu woonachtig in Nederland. Maar wat weten we eigenlijk over hen? Wie zijn zij en voelen zij de ruimte om in Nederland te zijn wie zij zijn? Hoe denken beide culturen over onderwerpen als het geloof, seks, geluk, de dood, familie en Nederland? De webdocu is vanaf 25 juli te bezoeken op blinddate.eo.nl.

Bezoekers hebben zelf de mogelijkheid om de personen te koppelen en zijn getuigen van de gekozen blind dates. Ze bepalen verder over welke onderwerpen het gesprek zal gaan. Dat de bezoeker zelf de regie heeft qua personage en onderwerpkeuze, maakt de webdocu interactief. Als bezoeker stel je je eigen docu samen, gebaseerd op jouw interesses.

De deelnemers gaan aan de hand van gesprekskaarten met elkaar in gesprek. “Is iedere vluchteling welkom in Nederland?,” vraagt de Mandese Naïsa bijvoorbeeld aan de Amsterdamse Wes. Grety uit Assyrië legt aan de Achterhoekse humanist Hans de stelling voor: “Noem een traditie waardoor ik jouw gemeenschap beter leer kennen”.

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
15-07-2016
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies