Heerlijke maaltijden in Zomerkampen dankzij donaties van PLMA beurs

ALMERE – Bloem, spaghetti, pasta, rijst, tomatensaus, groente en fruit in blik, kruiden, koffie, thee, crackers, cornflakes, desserts, kaas, melk en hygiëneartikelen. Het is allemaal aanwezig op de zomerkampen van Zending over Grenzen mede dankzij de inzamelingsactie na afloop van de PLMA beurs vorige maand.

Elk jaar komen honderden kinderen uit arme leefomstandigheden naar zomerkamp in landen als Albanië, Moldavië, Oekraïne, Roemenië, Bulgarije en Bosnië om een week lang even kind te kunnen zijn. Op kamp hoeven ze zich geen zorgen te maken over eten of drinken of een dak boven hun hoofd. Ze mogen spelen, krijgen ze een goede maaltijd, een lekkere snack en luisteren ze naar de bijbelverhalen.

Omdat vorige maand zeven vrachtwagens werden volgeladen met voedsel, hygiëneartikelen en andere producten na afloop van de detaillistenbeurs PLMA (Private Labels Manufacturers Association) in Nederland, kunnen kinderen in Oost-Europa nu op zomerkamp genieten van onder andere een heerlijke maaltijd.

Zomerkampen

Sport en spel, leren over God en nieuwe vriendjes maken. Vaak komen kinderen compleet veranderd terug van een vakantie in een zomerkamp. Zoals Davyd Huk (11) uit Oekraïne.

Hij is de derde uit een gezin met zes kinderen. Dit jaar gaat hij voor de vierde keer naar het kamp. Op de vraag of dit niet vreselijk saai is -voor de vierde keer- reageert hij direct: “Absoluut niet! Iedere zomer is er weer iets nieuws. Er zijn heel veel verrassingen. Vorig jaar was het kamp één groot verkeersspektakel, waarbij de leiders auto’s waren, de kinderen passagiers en de Tien Geboden stonden op de verkeersborden.”

Veranderd

Zijn moeder Vira vertelt dat Davyd, elke keer bij thuiskomst, heel vrolijk is en opgewekt en vol verhalen. “We zijn erg onder de indruk van de positieve invloed die het zomerkamp heeft op onze zoon. Het is een grote zegen voor ons gezin!”

Kind-zijn

Tijdens een christelijk zomerkamp komen kinderen die opgroeien in een sociaal ontwricht gezin of tehuis tot rust in een ontspannen omgeving. Ze kunnen weer even kind zijn en leren over God.

In 2015 namen 3.599 kinderen deel aan een zomerkamp.

Help mee!

Een christelijk zomerkamp is een bloeitijd voor kinderen uit een kansarm gezin of tehuis. Al voor € 10,- per dag kan één kind deelnemen aan een zomerkamp in het land waar hij of zij woont.

Zending over Grenzen
Zending over Grenzen
19-07-2016
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies