Bethany Hamilton: Ik accepteer dat God een reden had om dit toe te laten

Bethany Hamilton met haar man Adam en zoontje Tobias: ‘Het is voor mij vernederend, maar toch is het een zegen dat God mij een platform heeft gegeven om mijn geloof te delen. Hij opende de deur voor mij om over Zijn liefde te vertellen. Als dit niet was gebeurd, zou surfen nu mijn leven beheersen.’ Aldus Bethany Hamilton (26).

Dertien jaar geleden verloor ze een arm, door een aanval van een haai, in de zee bij Hawaii. Nog steeds surft ze en nog goed ook. Ze is getrouwd met Adam Dirks en samen hebben ze een zoontje: Tobias.

‘In 2003 baden mijn moeder en ik of God mij wilde gebruiken en of Hij het doel voor mijn leven wilde laten zien. Na de aanval door de haai accepteerde ik dat God dit had toegelaten met een bepaalde reden. Ik wil mensen laten zien waar mijn hoop en kracht vandaan komt: van Jezus Christus. Ik hoop dat zij Hem ook willen leren kennen.’

Tot haar favoriete Bijbelteksten behoren Efeze 2:8 en 9:

‘Want uit genade bent u zalig geworden, door het geloof, en dat niet uit u, het is de gave van God; niet uit werken, opdat niemand zou roemen.’

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
Bethany Hamilton Facebook
23-07-2016
Evangelisatie
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies