Boeddhisten komen tot geloof in de Heere Jezus

Enkele weken geleden schreef ik in de Nieuwsbrief over een boeddhistische monnik die tot geloof was gekomen in de Heere Jezus. Dat was het begin van een ‘stroom’ boeddhistische Tibetanen die tot geloof zijn gekomen, aldus vele berichten die dit nieuws bevestigen. Er wordt zelfs gesproken over 200.000 nieuwe gelovigen, hoewel ik niet weet of dit aantal correct is.

Joel Handley van Asian Access wijst als ‘menselijke’ verklaring op de aardbeving van vorig jaar in Nepal. ‘Deze mensen hebben geen boeddhisten, hindoes of andere gelovigen gezien die hen kwamen helpen. Alleen maar christenen. Wekenlang waren het de volgelingen van Jezus die hun leven opofferden om hen te helpen. Zij waren, als je het zo mag zeggen, de handen en de voeten van Jezus.’

Dit bracht zeer velen ertoe hun geloof in de boeddhistische goden vaarwel te zeggen en ook christen te worden. Wonderlijk om te zien dat God zo’n vreselijke ramp als die verwoestende aardbeving gebruikt om Zijn gemeente te bouwen.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© ChristelijkNieuws.nl
23-07-2016
Evangelisatie
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies