Orthodoxe Jood Shai is op zoek naar de waarheid

‘One for Israel’ wil Joodse mensen bereiken met het Evangelie. Op de website staat getuigenissen van Joden die de Messias, de Heere Jezus hebben leren kennen. Ze kregen het volgende bericht binnen, van Shai, een orthodoxe Jood. Het bemoedigt mij. De Heere werkt, met Zijn Geest, ook onder het Joodse volk.

‘Shalom, ik ben een orthodoxe Jood. Ik wist het altijd zeker dat ‘Judaïsme de ware religie is’. Ik reis veel, wereldwijd, en kom vaak langs mooie kerkgebouwen. Mijn vader verbood mij er binnen te gaan, maar ik begrijp niet waarom hij daar zo bang voor is. Omdat het hem misschien aan het twijfelen zou brengen over zijn geloof? Maar als zijn geloof zo sterk is als dat van een orthodoxe Jood, dan hoeft hij daar toch niet bang voor te zijn.

Vandaag kwam ik uw video’s tegen op internet en ik vraag u om uw hulp om die beter te kunnen begrijpen. Ik ben een Charidi (orthodoxe Jood) en bezoek een Yeshiva, maar ben gestopt met alle regels en rituelen. (Als mijn vader dit zou weten…) Ik zie het nut niet in van als deze rituelen. Ik begrijp niet waarom het God wat uit zou maken wat betreft wat ik eet of niet eet, evenals of ik het licht aandoe of niet aandoe op sabbat. Help me om de waarheid te vinden. Het ligt niet in mijn aard om iets te geloven omdat mij verteld is dat ik het moet geloven. Ik wil hier meer over weten.’

Bidt u mee voor Shai, dat hij tot geloof zal komen in de Messias, de Heere Jezus?

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
23-07-2016
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies