Samenwerking MBC en Dorcas in trainingen op de Filipijnen

Veertig kwetsbare families op de Filipijnen worden de komende twee jaar betrokken bij een project van Mission Business Centre (MBC) en Dorcas. Deze families zijn, nadat de tyfoon Haiyan tweeënhalf jaar geleden aan land kwam, niet alleen hun huis maar ook hun bron van inkomsten kwijtgeraakt. Dankzij intensieve training en begeleiding krijgen deze families de kans om een goed inkomen te verdienen.

De veertig families worden in de komende maanden uitgekozen op basis van hun eigen wensen en ideeën. Als hun businessplan levensvatbaar en uitvoerbaar is, krijgt een familie twee jaar lang begeleiding van medewerkers van het MBC. De training wordt speciaal afgestemd op het plan en het niveau van de betrokkenen, en ook op de individuele en lokale context. Hoe meer de families zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen plan, hoe groter de kans is dat dit zal slagen en zij in de komende jaren verzekerd zijn van een stabiel inkomen.

De meeste deelnemers aan dit project zijn vrouwen. Vrouwen zijn over het algemeen vatbaarder voor armoede en dragen daarnaast ook de zorg voor hun gezin. Als vrouwen in hun eigen inkomen kunnen voorzien, heeft dit ook een positief effect op hun gezin. Dit betekent dat kinderen (weer) naar school kunnen en er genoeg gezond eten in huis is.

Het model dat MBC gebruikt op de Filipijnen onderscheidt zich van andere trainingen doordat betrokkenen hun eigen businessplan ontwikkelen en daarbij gedurende twee jaar coaching krijgen, en doordat de training is aangepast aan het niveau van de deelnemers. Het project op de Filipijnen fungeert voor Dorcas als pilot om te ontdekken of deze manier van trainen ook toegepast kan worden in andere projecten.

Dorcas
Dorcas
26-07-2016
Buitenland
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies