Vol ideeen en dromen de toekomst tegemoet

De 25-jarige Kulang en de 31-jarige Dhoal zijn beide gevlucht uit Zuid-Sudan. Door de oorlog was het niet langer veilig om te blijven. Beide mannen wonen inmiddels alweer ruim drie jaar in Gambella, Ethiopië.

De twee vrienden leerden elkaar onlangs kennen tijdens een vaktraining van ZOA, waar ze les kregen in het maken van armbanden. Een vaardigheid die moeilijker is dan gedacht. “De armbanden maken we van kralen. Dat is een precies werkje, dus om het onder de knie te krijgen moet je veel oefenen. Inmiddels zijn we er allebei erg goed in geworden!”.

Samen met twee andere mannen zijn de mannen inmiddels een handel in zelfgemaakte armbanden gestart. Volgens Dhoal loopt de verkoop tot nu toe erg goed. “Onlangs hebben we de training afgerond, dus we zijn pas net begonnen met onze eigen business. Het is fijn dat het zo goed aanslaat”.

Vol ideeën werken Kulang en Dhoal samen aan hun toekomst. Zo bewaren ze een deel van het geld dat ze verdienen met de armbanden voor een startkapitaal. “Daarmee kunnen we namelijk straks nog een tweede bedrijf starten. We denken nu aan een winkel waar je levensmiddelen én armbanden kunt kopen. We zien het al helemaal voor ons!”

Benieuwd naar de armbanden van Kulang, Dhoal en hun collega’s? Investeer dan in een toekomst voor vluchtelingen en ontvang bij een minimale gift van € 20,- als dank een armband. Kijk op de website van ZOA via onderstaande link.

ZOA
ZOA
26-07-2016
Buitenland
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies