Rode Kruis wil bescherming voor burgers Aleppo

Bij het instellen van het ‘humanitaire corridors’ in Oost-Aleppo zoals donderdag werd voorgesteld moet er rekening worden gehouden met de veiligheid van burgers. Of inwoners van Aleppo nou de stad willen ontvluchten of besluiten dat ze willen blijven, ze moeten verzorgd en beschermd worden. Dat stelt het Internationale Rode Kruis in een verklaring.

Garantie hulp en bescherming

Het Internationale Rode Kruis zegt dat er bij het instellen van humanitaire corridors zorgvuldige planning nodig is en instemming van alle partijen. Ook moeten hulporganisaties zoals het Rode Kruis de stad in kunnen om de meest kwetsbare mensen te helpen. Regio-directeur Robert Mardini v​an het Rode Kruis wil de garantie van de strijdende partijen dat burgers beschermd worden en dat hulporganisaties toegang krijgen. De mensen die willen vertrekken moet dit veilig kunnen doen en degenen die in Aleppo willen blijven, moeten worden beschermd.

Paraat om te helpen

“Er is dringend een humanitaire pauze nodig in alle delen van Aleppo, waar hevig wordt gevochten”, zegt de regiodirecteur. “Onze hulpverleners moeten zo snel mogelijk hulp kunnen bieden aan gezinnen en de meest kwetsbaren zoals ouderen, zieken, gewonden en gevangenen.”

Het Rode Kruis staat klaar om te helpen in Aleppo, maar heeft nog toegang nodig tot de zwaar belegerde wijken. De afgelopen weken werd er hevig gevochten in de Syrische stad en omliggende gebieden. Watervoorzieningen, ziekenhuizen, magazijnen, uitvalsbases voor ambulances, openbare gebouwen en huizen van burgers werden daarbij vernietigd of beschadigd. ​

Help mee

Het conflict in Syrië duurt inmiddels al vijf jaar. Steden zijn verwoest, de bevolking is verzwakt en miljoenen mensen zijn op de vlucht binnen Syrië en daarbuiten. Er is een schrijnend tekort aan voedsel, drinkwater en medische ondersteuning. Met jouw steun kunnen we de mensen daar helpen.​

Rode Kruis
© Henk-Jan Oudenampsen
02-08-2016
Hulpverlening
https://www.rodekruis.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies