Nederlands Bijbelgenootschap: Elke tiener een eigen bijbel

Het lijkt zo vanzelfsprekend: elke tiener een eigen bijbel. Maar in Bulama Children’s Village in Oeganda konden ze daar slechts van dromen – totdat ze 350 bijbels van het NBG ontvingen.

Het Nederlands Bijbelgenootschap zet elk jaar 8 buitenlandprojecten in de schijnwerpers. Maar los daarvan ondersteunen we regelmatig kerken, scholen en tehuizen voor weeskinderen zoals het Bulama Children’s Vilage in Oeganda. Via het Bijbelgenootschap van Oeganda hebben we 350 Engelse bijbels kunnen doneren aan het kinderdorp.

Juichende tieners

Ananias with his Bible_OegandaOeganda is een arm land – bijna 40 % van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Veel Oegandezen hebben geen eigen Bijbel omdat ze die niet kunnen betalen. In Bulama Children’s Village zijn bijbels dan ook meer dan welkom.

“Er ging een gejuich op toen we de tieners vertelden dat we 350 Engelse bijbels ontvangen hadden”, schrijft Joseph Lubega, dominee en directeur van het kinderdorp. In Bulama Children’s Village is er elke avond een moment voor bijbelstudie en gebed.

Mét open bijbels dus, vanaf nu. Dominee Joseph is blij en dankbaar: “Ik zie alle tieners nu tijdens de bijbelstudie in hun Bijbel bladeren en meelezen met het bijbelgedeelte dat we behandelen. Fantastisch om dat te zien. Bedankt dat jullie dit mogelijk gemaakt hebben.”

Over het Nederlands Bijbelgenootschap

Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij. Hun missie is dat iedereen wereldwijd de Bijbel kan ontdekken, ervaren en doorgeven.

NBG
NBG
04-08-2016
Evangelisatie
https://www.bijbelgenootschap.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies