Nieuwe projecten voor vluchtelingen in Syrie en Turkije

World Vision – Nog steeds slaan er mensen op de vlucht. En nog steeds zitten er miljoenen mensen in onzekerheid over wat de toekomst hen brengt. Ondertussen missen zij ook nog eens de meest essentiële basisvoorzieningen. En dus zijn we weer nieuwe projecten gestart om de meest kwetsbare vluchtelingen te helpen.

Gezondheidszorg en schoon drinkwater in Noord-Syrië

In het Noorden van Syrië ligt de provincie Idleb, waar inmiddels meer dan 700.000 ontheemden wonen. Maar liefst 90% van de bewoners heeft geen toegang tot schoon drinkwater en ook gezondheidszorg is zeer beperkt.

In een tijdsperiode van acht maanden gaan we deze situatie verbeteren. Het water voor de mensen daar wordt op dit moment aangevoerd met trucks. Dat is haast onmogelijk voor zoveel mensen. Daarom gaan we aan de slag met het herstellen van de water infrastructuur. Voordat de oorlog begon kwam er bij de mensen namelijk ‘gewoon’ schoon water uit de kraan.

Ook gaan we aan de slag met de afvoer, omdat deze nu flink beschadigd is. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties, omdat rioolwater een bron van ziektes is.

In totaal hopen we met dit project 154.328 mensen te voorzien van schoon drinkwater!

Bescherming voor kwetsbare families in Turkije

Drie miljoen vluchtelingen wonen er in Turkije. Een bizar groot aantal. En hoewel de lokale bevolking er alles aan doet om de vluchtelingen te helpen, kunnen zij dat niet alleen.

Het risico op seksueel geweld neemt toe en ook worden meer kinderen erop uit gestuurd om geld te verdienen. We willen de kinderen en ouders leren welke rechten zij hebben, zodat er weer een veilige leefomgeving ontstaat.

Ook kampen veel vluchtelingen met trauma’s door de oorlog. Met onze mentale zorgteams en evenuteel pyschologen willen we hen helpen met het verwerkingsproces, zodat ze hun leven weer op kunnen pakken.

Het derde gedeelte van het project is een zogenaamd Speciale Noden Fonds. Hiermee helpen we gezinnen, die op het randje leven. We helpen hen bijvoorbeeld op het moment dat ze de school van hun kinderen niet meer kunnen betalen of er dringend medische zorg nodig is.

Met het project in Turkije hopen we 24.800 mensen te kunnen helpen! Aldus World Vision.

World Vision
World Vision
06-08-2016
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies