Vierdaagse Masterclass over traumahulpverlening

Op 21 oktober 2016 gaat in 50/50 hotel Belmont te Lunteren de vierdaagse Masterclass ‘Gewond voor het Leven’ van start. Deze Masterclass is bedoeld voor hulpverleners en pastorale werkers, die op een professionele manier mensen willen helpen die fysieke, emotionele of mentale klachten ondervinden door psychische verwondingen in het leven.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

• Wat is psychotrauma

• Wat doet psychotrauma met je lichaam

• Wat voor invloed heeft psychotrauma op je brein

• Wat doet psychotrauma met je in verschillende levensfasen

• Hoe beïnvloedt psychotrauma je geestelijk leven als christen

• Christelijke behandelingsvorm

• Behandelstrategieën onder de loep

• Praktisch protocol in meerdere fasen

• Van klacht naar kracht

Deze theoretische verdieping wordt uitgewerkt in praktische oefeningen, die handvatten geven om met het geleerde aan de slag te gaan in het eigen werkveld.

Data: 21 oktober 2016, 4 november 2016, 18 november 2016 & 2 december 2016

Voor meer informatie: www.trainingscentrummiddennederland.nl/cursus/

Of mail naar: info@trainingscentrum-mn.nl

Participatiemaatschappij

Het inmiddels veelbesproken woord ‘participatiemaatschappij’, leert ons dat de betaalbaarheid van de zorg onder druk staat en dat er verwacht wordt dat we meer naar onze naaste omkijken.

Door middel van nieuwe wetgeving draagt de overheid in korte tijd allerlei zorgtaken over aan lokale gemeenten.

Sinds enige tijd zijn de vergoedingen t.a.v. de geestelijke gezondheidszorg drastisch verminderd. De burger moet het nu meer zelf oplossen, zelf actiever worden en zijn omgeving motiveren tot zorgtaken. De media confronteren ons met schrijnende situaties waarbij mensen van de ene op de andere dag geen zorg, begeleiding of opvang meer kunnen krijgen. Terwijl de overheid in het verleden allerlei taken van kerken en gemeenschappen heeft overgenomen, worden die nu weer teruggelegd. Kerken en individuele christenen zouden de ruimte die ontstaat kunnen vullen.

Om de hulp op het gebied van mentaal en emotioneel trauma zo professioneel mogelijk te laten verlopen is er scholing nodig.

Dát is waar deze masterclass op in springt:

Professionele scholing voor pastorale werkers ten aanzien van trauma gerelateerde hulp.

En professionele scholing voor hulpverleners die op de hoogte willen blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van traumahulpverlening en training willen ontvangen op basis van een bewezen en effectief protocol.

Pastorale werkers kunnen zich inschrijven voor het pastorale deel waarin zij uitgebreid onderwijs krijgen over soorten trauma’s, soorten hulpverlening, de kracht van het pastoraat en uitgewerkte vormen van mogelijke pastorale hulp.

Hulpverleners die meer willen leren over traumahulpverlening kunnen zich inschrijven voor het onderdeel van de masterclass dat specifiek voor hen bedoeld is. Hierin is o.a. een uitgebreid en bewezen effectief protocol verwerkt, waarbij wordt ingegaan op verschillende vormen van therapie. Daarnaast is er uitgebreid onderwijs zowel theoretisch als door middel van oefeningen t.a.v. trauma en traumaverwerking. 

Eindresultaat: vaak zijn slachtoffers van een of meerdere traumatische gebeurtenis(sen) alle hoop kwijtgeraakt op  een positieve toekomst. Na deze Masterclass kunt u doelgericht deze mensen helpen om weer in hun kracht te staan en de hoop op een positieve toekomst versterken.

Redactie Christelijknieuws.nl
Belmont Lunteren
06-08-2016
Hulpverlening
https://www.trainingscentrummiddennederland.nl/cursus/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies