Slangengodin breekt slangentempel af en bouwt een gebedstent

Ze stond bekend als Nagamma, wat ‘slangenmoeder’ betekent. Ze was een bekende tovenaar, in haar geboorteland India. De mensen aanbaden haar als een slangengodin en wierpen zich voor haar op de grond. Ook ontving ze veel offergaven. Maar een ontmoeting met de Heere Jezus haalde haar uit de zwarte magie. Nu dient en volgt ze de levende God. Ze veranderde ook haar naam in Maria.

Nagamma vertelt: ‘Mijn vader was een tovenaar, die zwarte magie beoefende. Mijn familie maakt deel uit van de hindoe Dalit klasse, de laagste trede van maatschappij, ook wel bekend als de ‘onaantastbaren’.

Ik had vele afgoden en beoefende hekserij, onder leiding van mijn vader. De slangen waren mijn favoriete goden. Als kind al voedde ik de plaatselijke slangen en bracht melk naar de rand van de slangengaten. We hadden vele afgoden van slangen in een speciale tempel, gewijd aan de slangen, die zich onder een vijgenboom bevonden.’

Toen Nagamma 12 jaar was, werd ze gebeten daar een slang, die ze melk probeerde te geven. Haar ouders brachten haar snel naar een dokter – geen medicijndokter – maar het lukte hem niet alle gif uit haar lichaam te verwijderen.

Na drie dagen begon ze te herstellen, maar de gevolgen van de slangenbeet bleven zichtbaar. Haar huid had een blauwachtige kleur gekregen. Ook wilde ze zoveel mogelijk in de slangentempel zijn. Haar vader riep haar uit tot de slangengodin.

Uit de wijde omgeving kwamen mensen om haar offers te brengen en haar te aanbidden. Ze smeekten om haar aanraking, zodat ze gezegend zouden worden. Haar ouders verdienden er flink geld mee.

Op een dag kwamen er een paar zendelingen langs. Ze vertelden over Jezus Christus en deelden ook evangelisatiefolders uit. ‘Maar mijn vader vertelde deze zendelingen dat ik hun godin was en dat zij mij moesten volgen’.

Er volgde een geestelijke strijd om haar ziel. ‘Ik merkte dat de zwarte magie niet meer werkte.’

‘Die nacht kreeg ik een bijzondere droom. Een Man in het wit verscheen aan mij. In Zijn handen zag ik littekens. Ik hoorde de woorden: ‘Mijn dochter, je bent dierbaar voor mij. Ik ben je Heere en je God. Ik wil je vrede en eeuwig leven geven. Ik ben de deur. Wie tot Mij komen, zullen behouden worden. Ze zullen ingaan en uitgaan en weide vinden. De dief komt om te stelen, te doden en te vernietigen. Ik ben gekomen opdat je leven zult ontvangen, leven in al zijn volheid.’

Nagamma herkende de Man in haar dromen als Jezus Christus. Overweldigd door emotie, knielde ze voor Hem neer en gaf haar leven aan Hem, haar Redder en Heere.

In de dagen die volgden, werd zichtbaar dat haar bekering echt was. Ze vernietigde al haar afgoden, evenals de slangentempel. ‘Mijn ouders en allen die in mij hadden geloofd, waren zeer verontwaardigd. Ze vertelden mij dat ik gek was. Ze bonden me aan een boom en sloegen me. Ik werd vervolgd, maar ik verloor mijn geloof in Jezus niet. Ik klampte me aan Hem vast en wilde me laten dopen.’

Nagamma vroeg aan zendeling Paul, die haar het Evangelie had verteld, of hij haar wilde dopen. Als haar nieuwe doopnaam koos ze Maria. Ook haar familie, ouders en broers, zijn inmiddels tot geloof in de Heere Jezus gekomen. Op de plaats waar eerder de slangentempel stond, bouwden ze een gebedstent, om te bidden en Jezus Christus te aanbidden. Door het getuigenis van Maria zijn al veel mensen in de regio tot geloof gekomen.

(Bron: Bibles4Mideast)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen – Bibles4Mideast
Bible4Mideast
20-08-2016
Evangelisatie
https://www.bibles4mideast.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies