Lijd mee en strijd en bid voor vervolgde christenen

Op het moment dat u dit leest, worden christenen, broeders en zusters van ons, vervolgd, gemarteld en misschien wel gedood. Laten we met hen meelijden, voor het strijden en voor hen bidden. Dat is wel het minste wat we kunnen doen…

Ook in Oeganda kan het je je leven kosten als je een volgeling van de Heere Jezus bent. In het oosten van het land hebben islamitische extremisten de voorganger Robert Bakulubanywa (38 jaar oud) op wrede wijze vermoord met het zwaard omdat door zijn inzet veel moslims tot geloof in de Heere Jezus zijn gekomen. Ook weigerde hij een stuk land te verkopen aan moslims die er een moskee op wilden bouwen. Nu is hij uit de weg ‘geruimd’ en kunnen ze hun gang gaan, aldus een bericht in Morning Star News.

Robert Bakulubanywa was voorganger van de Bubulanga Victory Church in het Kibuku District en vader van vier kinderen (3, 6, 8 en 10 jaar). Hij was onderweg van een samenkomst in de kerk naar zijn huis, toen moslims hem opwachtten en hem doodden, vlakbij zijn huis. Het is frustrerend dat de politie nauwelijks actie onderneemt om de daders op te sporen.

Zijn vrouw liet weten dat hij al een aantal keren met de dood was bedreigd. Het was de moslims vooral een doorn in het oog dat veel jonge moslims tot geloof in de Heere Jezus kwamen.

Volgens een onderzoek uit 2014 is 84 procent van de Oegandese bevolking christen, terwijl 14 procent moslim is. Met name in het oosten van het land hebben christenen te lijden onder aanvallen van moslims.

Er zouden al meerdere christenen zijn gedood door moslims. Kortgeleden nog maar werd gemeld dat een moslimvader zijn 9-jarige zoontje aan een boom vastbond en hem in brand stak, omdat hij christen was geworden. Een paar maanden geleden overleed een andere Oegandese voorganger, nadat er een insecticide in zijn voedsel was gedaan. En een moslim doodde zijn vrouw omdat ze van moslim christen was geworden.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© ChristelijkNieuws.nl
20-08-2016
Kerk
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies