Jordaanse koning zegt te zullen strijden voor de Tempelberg

De situatie op de Tempelberg in Jeruzalem blijft explosief. Het is nog altijd het gevolg van de overdracht van het beheer van de Tempelberg door Israel aan Jordanië, na de herovering van Oost-Jeruzalem door Israel op Jordanië tijdens de Zesdaagse oorlog in 1967.

De Jordaanse koning Abdullah II zei afgelopen maandag dat hij zal strijden ‘tegen elke aanval van Israëlische extremisten op de Al-Aqsa Moskee op de Tempelberg. We zullen alle middelen gebruiken die nodig zijn om de moskee te verdedigen.’

Hij zei dit na botsingen op de Tempelberg afgelopen zondag. Toen bezochten 400 Joden de Tempelberg om er te bidden op Tisha Be’av, de dag waarop de verwoesting van de beide tempels wordt herdacht. Zeven Joodse (aan)bidders werden gearresteerd, omdat ze de regels zouden hebben overtreden.

De Al-Aqsa Moskee wordt bewaakt door de islamitische Waqf, samen met de Israëlische politie. Op sommige tijden hebben Joden toegang tot de Tempelberg, maar het zichtbaar bidden is er absoluut verboden. Moslims mogen er net zo veel en net zo lang bidden als ze maar willen.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
20-08-2016
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies