Ziekenhuisschip Mercy Ships gearriveerd in Benin

Meer dan 1700 medische operaties op de planning in de komende werkperiode. De Africa Mercy, het ziekenhuisschip van de medische hulporganisatie Mercy Ships, is gearriveerd in Benin. In dit West-Afrikaanse land zal de bemanning tien maanden lang de allerarmsten tot hulp zijn door middel van gratis operaties en medische trainingen.

Streven is om in de werkperiode in de havenstad Cotonou meer dan 1.700 operaties uit te voeren, zowel bij volwassenen als bij kinderen. In een kliniek aan wal staan 8.000 tandheelkundige behandelingen gepland. Daarnaast zal het lokale medische personeel getraind worden in moderne geneeskunde en de zorg voor patiënten.

Het is de vijfde keer dat Mercy Ships in Benin aanmeert, de voorgaande keer was in 2009. Arjen van der Wolf, directeur Mercy Ships Holland: “We zien uit naar deze nieuwe hulpverleningsperiode. Door het intensief trainen van het lokale medische personeel en door voort te bouwen op de projecten die we in eerdere werkperiodes zijn gestart, kunnen we het verschil maken in de levens van duizenden mensen. Het is heel bijzonder dat we nu in Benin zijn aangekomen. In 2014 was dit ook het plan, maar door de veiligheidsrisico’s die het ebolavirus met zich meebracht was het destijds onverantwoord om naar Benin te gaan.”

Het werk van Mercy Ships heeft een grote impact op de lokale bevolking. Mercy Ships opereert mensen die lijden aan ziektes die, door gebrek aan goede medische zorg, ernstige gevolgen hebben. Bijvoorbeeld mensen met tumoren, scheefgegroeide benen en hazenlipjes. In Madagaskar, het vorige land dat het schip bezocht, zijn in een korte en een lange werkperiode totaal 2.810 operaties gedaan en de medische projecten tijdens de eerste, korte periode hadden impact op 318.693 inwoners van het eiland.

Het meten van deze impact en de verantwoording hiervan is een belangrijk onderdeel van Mercy Ships. Vorige maand kreeg Stichting Mercy Ships Holland van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) het keurmerk ‘Erkend goed doel’. Het CBF erkent hiermee dat Mercy Ships Holland de boel op orde heeft, helder communiceert over wat er is bereikt en dat het geld goed wordt besteed. Mercy Ships is sinds januari 2002 in het bezit van het CBF-keur.

Aan boord van de Africa Mercy wonen en werken ruim vierhonderd vrijwilliger-professionals. Zij maken samen de operaties en trainingen mogelijk en ontvangen hiervoor geen salaris.

Arjen van der Wolf
Mercy Ships
22-08-2016
Evangelisatie
https://www.mercyships.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies