Giel Beelen en Sylvia Geersen in De Grote Bijbelquiz

In een nieuwe editie van De Grote Bijbelquiz strijden tien prominenten onder leiding van Bert van Leeuwen om de titel ‘Bijbelkenner 2016’. Dit jaar gaan onder andere Giel Beelen, Bartho Braat, Henk Helmantel, Sylvia Geersen, Gert-Jan Segers en Zarayda Groenhart de spannende strijd met elkaar aan.

De quiz is voor het eerst een week lang elke werkdag te zien. Na vijf voorrondes vindt op zaterdag 8 oktober een grote finale plaats. De kennisquiz laat zien dat het meest verkochte boek nog steeds zichtbaar en voelbaar is in onze cultuur en samenleving.

Thema’s als humor, taal, psychologie en filosofie, natuur, politiek en muziek komen allemaal terug in de Bijbel. In de Grote Bijbelquiz vertellen ruimt 15 experts korte introducties over thema’s uit hun vakgebied. Zo vertelt Bram Bakker meer over de heilzaamheid van vergeven, Remco Veldhuis geeft zijn visie op liefde en dood en Ellie Lust geeft haar mening over overheid en gezag. Bert van Leeuwen stelt vervolgens vragen over deze onderwerpen.

In vijf voorrondes (van maandag 3 tot en met vrijdag 7 oktober) strijden de prominenten tegen elkaar. Iedere aflevering valt één kandidaat af. Tijdens de finale op zaterdag 8 oktober nemen de vijf overgebleven kandidaten het tegen elkaar op: wie is de Bijbelkenner van 2016?

Hoeveel stenen had David nodig om reus Goliath te verslaan? En wat moest Mozes doen toen hij voor een brandende struik stond? Vanaf dit jaar kan iedereen zijn eigen Bijbelkennis testen in de nieuwe Bijbelquiz-app. De app is vanaf eind september te downloaden in de Appstore. De speler ontvangt vier weken lang elke dag zeven nieuwe vragen over een thema uit de Bijbel en speelt daarmee voor de titel Beste Bijbelkenner. Ook is het mogelijk een competitie met vrienden, familie en collega’s aan te gaan. Via de Bijbelquiz-app kun je het hele jaar door verschillende quizzen spelen.

Zesdaagse kennisquiz van 3 tot 8 oktober, 19:55 en 20:30, NPO 2

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
24-08-2016
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies