Weekend in Zendings-Diaconessenhuis: Heilzaam omgaan met verlies en rouw

‘God, tot U roep ik. In mij is het donker, maar bij U is het licht.’ (Dietrich Bonhoeffer). Een geliefde verliezen: wat een schok, wat een onbegrijpelijke pijn. Kom een stap verder in het verwerken van uw verlies en geef rouw een plek in uw leven. Deze weekends worden begeleid door een pastoraal team, dat jarenlange ervaring heeft in pastoraat & rouw. Zij geven liefdevolle aandacht en handvatten om het verlies een plek te geven.

“Ik heb genoten van alle liefdevolle aandacht en de ruimte die er voor ieder persoonlijk was. Het heeft me geholpen mijn verdriet te delen. Steeds mocht ik Gods’ troostende nabijheid ervaren door mensen heen. Hartelijk bedankt voor jullie hartelijkheid en gastvrijheid.” Desiree Smit, deelnemer Rouwweekend

De visie op rouw is dat je het niet alleen lijdend kunt ondergaan. Er komt een moment dat iemand het bewust op zich moet nemen, want het leven gaat verder. Maar het alleen dragen is een zware last. Samen gaan de deelnemers op zoek hoe God wil helpen dragen in dit proces.

De weekenden zijn bedoeld om te delen en om contact te hebben met lotgenoten. Daarbij krijgt u pastorale zorg en opbouwende Bijbelstudies, om u te helpen een stap verder te komen in uw verwerkingsproces.

De setting

Het gastenverblijf van de zusters is gelegen in de woonvleugel van het Zendings-Diaconessen- huis. Het is een plek van rust, stilte en natuur. Ontmoeting met God en anderen staat centraal. Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ook is er een gezellige woonkamer.

De omgeving

Het Zendings-Diaconessenhuis ligt halverwege de Amerongse Berg op de grens van Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. U wandelt vanaf het terrein zo het bos in en het historische dorp Amerongen. De Betuwe, de Rijn en de uiter- waarden bevinden zich op fietsafstand.

Redactie Christelijknieuws.nl
Zendings-Diaconessenhuis Bethanie
24-08-2016
Onderwijs
https://www.zdh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies