Trainingsevent Youth for Christ in het teken van verdieping

De weg naar sterk jeugdwerk is voor iedere jeugdleider anders. Daarom biedt Youth for Christ op haar jaarlijkse Trainingsevent zeven verdiepende routes aan die jeugdleiders helpen solide jeugdwerk te creëren.

Met de zeven routes gaan deelnemers een hele dag aan de slag met een thema dat aansluit bij hun situatie. Zo zijn er routes rond vrijwilligers, omgaan met moslimjongeren en meidenwerk. De seniorroute helpt ervaren jeugdleiders en jeugdouderlingen met het ontwikkelen van visie en beleid.

Verdieping

Jan van den Berg van Youth for Christ is enthousiast over de routes: “Het wordt een dag met diepgang. Jeugdleiders gaan een dag lang aan de slag met een specifiek thema. Ze worden echt aan het werk gezet. Een losse workshop is natuurlijk ook heel inspirerend, maar je kunt je deelnemers hooguit aan het onderwerp laten ruiken, een stapel tips en boeken meegeven en weer laten gaan. Met de routes bieden we meer verdieping en gaan we vanuit diverse invalshoeken met het thema aan de slag. Daar word je echt een betere jeugdleider van.”

Certificaat

De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke viering, onder meer met de band LEV.

Na afloop van de dag ontvangen de kandidaten een heus certificaat van deelname. “Wij geloven dat het Trainingsevent de beste start is van je nieuwe jeugdwerkseizoen”, zegt Jan van den Berg. “Daarom geven we jeugdleiders de beste tools om hun werk goed te doen.”

Jubileum

Het Trainingsevent heeft dit jaar een feestelijk randje. Aansluitend begint namelijk het festival ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Youth for Christ, dat duurt tot zondagmiddag. Het Trainingsevent vindt plaats op Landgoed De Lindenhorst en De Horst in Driebergen. Aanmelden voor het jubileumfestival kan tegelijkertijd met het aanmelden voor het Trainingsevent via 70jaar.yfc.nl.

Het Trainingsevent is open voor iedereen. Ook jeugdleiders die niet met het materiaal van Youth for Christ werken, kunnen meedoen.

Datum: 17 september

Locatie: Landgoed De Horst en De Lindenhorst, hoofdstraat 260, 3972 LL Driebergen

Laura Hofenk – Youth for Christ Nederland
Youth for Christ Nederland
24-08-2016
Jongeren
https://www.70jaar.yfc.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies