Evangelisatie in Malawi met Andrew Palau

Drie weken lang werden er overal in het Oost-Afrikaanse land Malawi evangelisatiebijeenkomsten gehouden. Een aantal dagen was ook evangelist Andrew Palau aanwezig om in de hoofdstad Lilongwe te spreken. De campagne, met de naam Love Malawi, was vier jaar lang voorbereid, door duizenden biddende christenen en meer dan 900 kerken, in het verlangen dat heel Malawi tot geloof in Jezus Christus zou komen.

Ook voor de kinderen en de jongeren waren er allerlei evangeliserende bijeenkomsten en activiteiten. ‘Er zijn vandaag tranen bij mij, omdat een droom werkelijkheid wordt,’ sprak Mallison Ndau, de minister van Transport en Publieke werken. Hij was nauw betrokken geweest bij de voorbereidingen voor de campagne. We zijn gezegend dat dit in Malawi gebeurt.’

Andrew Palau sprak over de hoop van een gelovige, over de realiteit van de hemel en genade als geschenk van God. Er was een groot nazorgteam aanwezig en veel bezoekers kwamen tot geloof in de Heere Jezus.

Ook werd het Evangelie door Palau, samen met anderen, gebracht in het Dzaleke vluchtelingenkamp in Lilongwe. Naar schatting verblijven daar meer dan 20.000 vluchtelingen en asielzoekers uit verscheidene Afrikaanse landen. Aan deze actie deden ook 70 kerkleiders mee, van wie velen ooit zelf vluchteling waren.

‘In een land waar veel mensen gebrek aan hoop hebben, is een duidelijke boodschap van redding en verlossing heel belangrijk,’ aldus Sean Kampondeni, een plaatselijke voorganger en medewerker aan Love Malawi. ‘Wanneer mensen tot Christus komen en in het geloof volledig kunnen aanvaarden wat God voor hen heeft gedaan, dan kunnen ze ook voor de toekomst op God vertrouwen, wat Hij kan doen voor hun land, hun gemeenschap en hun families.’

Er werden ook speciale bijeenkomsten voor vrouwen georganiseerd, waar Wendy Palau sprak. Een vrouw die tijdens zo’n bijeenkomst tot geloof kwam, vertelt: ‘Ik ging onmiddellijk naar huis om me te verzoenen met mijn broer, met wie ik al een jaar niet meer had gesproken.’

Er was ook een speciale bijeenkomst voor zakenmensen en politici. Ook leden van het parlement en van het kabinet waren aanwezig. Duizenden vrijwilligers trokken naar gezondheidscentra, waar hulpgoederen, zoals brillen, werden uitgedeeld.

Laten wij, met de direct betrokkenen, bidden voor Malawi, dat de Heere een blijvende verandering in het land zal geven, dat Zijn werk meer en meer zichtbaar zal worden, tot een getuigenis voor het hele volk van Malawi, en ook voor de omringende landen. De komende tijd zullen nog meer dan 100.000 Bijbels worden verspreid, die zijn aangeboden door ‘Bibles for the world’.

(Bron: Assist News)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
Love Malawi
28-08-2016
Evangelisatie
https://www.assistnews.net

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies