Kwestie rondom World Vision geen geisoleerde zaak

Israel intensiveert de speurtocht naar hulpverleners, die geld en hulpgoederen doorsluizen naar Hamas in Gaza. Enkele weken geleden kwam Israel met de ontmaskering van Hamas-lid Mohammed El-Halabi, die de afgelopen jaren tientallen miljoenen dollars van de christelijke hulpverleningsorganisatie World Vision zou hebben doorgespeeld aan Hamas.

World Vision doet momenteel zelf onderzoek, en geeft aan het nieuws uit Israel vooralsnog niet te kunnen bevestigen. De gevolgen voor World Vision zijn inmiddels buitengewoon ernstig, omdat belangrijke sponsors hun steun aan de organisatie hebben stopgezet tot er volledige duidelijkheid is.

Israel laat weten dat de kwestie rondom World Vision geen geïsoleerde zaak is. Op veel grotere schaal komen hulpgoederen en gelden terecht bij de Palestijnse terreurorganisatie, aldus Israel. Een nieuwe kwestie betreft hulpgoederen van de VN-organisatie UNDP, die door de 38-jarige Waheed Borsh voor een deel zouden zijn doorgesluisd naar Hamas. Volgens de Israëlische geheime dienst Shin Bet zou Borsh schuld hebben erkend. Op 16 juli jl. werd hij gearresteerd.

Deze week kreeg Danny Danon, de Israëlische ambassadeur bij de VN, een officieel verzoek om Borsh vrij te laten, omdat hij diplomatiek onschendbaar zou zijn. ‘Het is ontoelaatbaar dat iemand die zich inzet voor een terroristische organisatie met een beroep op diplomatieke onschendbaarheid zou moeten worden vrijgelaten,’ aldus Israel.

(Bron: Israel Hayom)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
28-08-2016
Hulpverlening
https://www.israelhayom.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies