SGP blij met inperking overspelreclame

Bij de behandeling van de Mediawet zette de SGP zich in voor de aanpak van overspelreclame. Binnen het brede wetsvoorstel rond de publieke media vindt de SGP het van belang dat ook inhoudelijke en morele aspecten aan de orde komen.

SGP-senator Peter Schalk (foto) heeft aandacht gevraagd voor de reclame-uitingen. Het bleek namelijk dat deze niet onder de zelfde toetsing staan als alle andere programma’s. Dat kan tot vreemde effecten leiden. Zeker nu de staatssecretaris ervoor kiest om de publieke omroep meer educatief en vormend te laten zijn. Juist dan is het van belang om het hele spectrum daarbij te betrekken, dus ook de tussentijdse reclames.

Peter Schalk: ‘Eindelijk een eerste stap naar erkenning dat het niet normaal is dat er overspel-reclames worden uitgezonden. In ieder geval is het tijdstip voor deze reclames aangepast. Ons standpunt blijft dat bedrijven die een slaatje slaan uit het verwoesten van relaties, geen recht hebben op reclame-zendtijd.’

De staatssecretaris geeft in dezelfde brief aan dat de NICAM-kijkwijzer ook van toepassing wordt voor reclame-uitingen op de publieke omroep. Ook dat is winst.

SGP
© RMU
06-09-2016
Samenleving
https://www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies