Presentatie kinderboek van Lianne Biemond

Afgelopen zaterdag debuteerde schrijfster Lianne Biemond met haar eerste kinderboek bij Den Hertog Uitgevers te Houten. Het eerste exemplaar van ‘Wereld van verschil’ werd overhandigd door de uitgever. Het boek is gebaseerd op onder andere het leven van een sponsorkind van hulporganisatie Zending over Grenzen.

Ruim acht jaar lang waren de levens van de familie Biemond uit Nederland en dat van sponsorkind Nicolae uit Moldavië met elkaar verbonden. Het gezin ondersteunde de toen tienjarige jongen financieel via hulporganisatie Zending over Grenzen. Een ontmoeting tussen beiden maakte een blijvende indruk wat resulteerde in het boek ‘Wereld van Verschil’.

Na een schrijfcursus bij kinderboekenschrijfster Marian Schalk bood ze het script aan bij Den Hertog Uitgevers te Houten. Deze was direct geïnteresseerd. “Het is een verhaal waarin je als lezer wordt meegenomen in de wereld van het sponsorkind Nicolae in het kindertehuis in Rezina en die van het meisje Loïs in Nederland”, schrijft Peter van der Bijl, directeur van hulporganisatie Zending over Grenzen, in het voorwoord. “Vanuit beide perspectieven wordt het verhaal verteld waardoor je als lezer geboeid blijft, of je nu jong of oud bent.”

Het kinderboek is bedoeld voor kinderen vanaf tien jaar.

Zending over Grenzen wil samen met sponsors, donateurs en vrijwilligers kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa laten merken dat zij er niet alleen voor staan in hun armoede en eenzaamheid. Lokale medewerkers en kerken zoeken samen met de mensen in nood naar een bestaan waarin zij niet langer afhankelijk zijn van hulp van buitenaf. Op deze manier draagt Zending over Grenzen, als christelijke organisatie Gods liefde uit.

Jeannette Coppoolse – Zending Over Grenzen
Zending over Grenzen
08-09-2016
Media
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies