World Vision heeft zorg voor kinderen op de vlucht

‘Ik hoop dat we straks in een veilig land terecht komen, waar mijn kinderen kunnen herstellen van de oorlog, weer gezond zijn en naar school toe kunnen.’ Falidah, moeder van Fatima.

Ziek, hongerig en moe. De zesjarige Fatima ligt op haar moeders schoot. Ook haar broertje is ziek. Het gezin is op de vlucht voor IS. Ze hebben er al een lange reis op zitten en nog een lange weg te gaan. Falidah maakt zich grote zorgen om haar kinderen. “De medicijnen die ik een paar weken geleden voor mijn kinderen kreeg werkten niet en nu hebben we niets meer. En mijn kinderen worden steeds zieker.”

De oorlog in Syrië verwoest veel levens. Huizen, dorpen en scholen gaan kapot. En zelfs gezinnen. Op zoek naar een toekomst slaan mensen op de vlucht. Zonder te weten hoe de reis zal verlopen, of je kinderen het volhouden en of je je bestemming ooit zal halen. De zware reis eist z’n tol en veel kinderen krijgen gezondheidsproblemen. Kinderen hebben dringend zorg nodig!

Met uw hulp wil WorldVision 110.000 vluchtelingen zorg bieden!

– We delen hygiënepakketten uit, zodat kinderen minder snel ziek worden.

– We vangen getraumatiseerde kinderen op en helpen hen met het verwerken van hun trauma’s.

– We onderzoeken en behandelen zieke kinderen.

– We delen medicijnen uit aan kinderen en zwangere vrouwen.

Dit werk kunnen we niet doen zonder uw steun! En omdat we dit project samen uitvoeren met de Europese Unie wordt uw gift ook nog eens meer waard! Helpt u mee zodat we kinderen als Fatima de juiste zorg kunnen geven?

World Vision
World Vision
08-09-2016
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies