Feest in Tanzania: 500 kinderen krijgen geboortebewijs

Zonder geboortebewijs hebben kinderen in Tanzania geen identiteit en slechte toegang tot belangrijke voorzieningen zoals gezondheidszorg en onderwijs. Terwijl dit juist ontzettend belangrijk is voor hun ontwikkeling! En dus was het groot feest in ons projectgebied Isanga toen maar liefst 500 kinderen in één keer hun geboortebewijs kregen!

En wanneer kun je dat beter doen dan op de Dag van het Afrikaanse kind?! Een dag waarop we aandacht vragen voor de rechten van kinderen.

Ballonnenspel, waterspel en fietswedstrijd

500 kinderen kwamen bij elkaar en wachtten in spanning af tot ze hun certificaat kregen. Maar dat was niet het enige… de dag stond ook bol van leuke en leerzame spellen en sportactiviteiten. Goed te vergelijken met een sportdag op scholen in Nederland. Zo deden de kinderen een ballonnenspel, waterspel en deden ze een echte fietswedstrijd.

Ook was er tijd voor een rollenspel, waarin kinderen de situatie voorgelegd kregen dat een volwassen man met hen wilde trouwen en daarvoor een flinke bruidsschat wilde betalen.

Wat doe je dan? En hoe kun je je ervoor zorgen dat je niet hoeft te trouwen als kind?

Op een speelse manier je rechten leren

Op een speelse manier leerden kinderen niet alleen dat kind huwelijken niet goed zijn, maar ook dat ze recht hebben op onderwijs, goede zorg en liefde en geborgenheid binnen het gezin. Ook leerden zij dat kinderen met een handicap en weeskinderen gelijk zijn aan andere kinderen en dezelfde rechten hebben. Dingen die niet vanzelfsprekend zijn in het land.

Nu ben ik een échte Tanzaniaan

Aan het eind van de dag vroeg een spreker aan één van de kinderen hoe het voelde om een geboortecertificaat te krijgen. Juma, zo heette hij, antwoordde: ‘Ik ben ontzettend blij. Ik ga ‘m zo direct aan mijn ouders, broers en zussen laten zien. Nu ben ik een échte Tanzaniaan. Ik wil World Vision bedanken voor hun steun.’

Een leerzame dag met een gouden randje. Wat was het een feest!

Wilt u meer weten over hoe uw sponsoring verschil maakt in het leven van kinderen in Tanzania? Klik op de websitelink onderaan dit item.

World Vision
World Vision
08-09-2016
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies