EO lanceert platform voor rouw en verlies

Vanaf nu kan iedereen die een naaste verloren is terecht op www.ikmisje.tv om herinneringen te delen en gevoelens een plaats te geven. Op deze digitale gedenk- en ontmoetingsplaats is het mogelijk om een gedenkmonument te maken of een kaarsje aan te steken.

Op de site staat bijvoorbeeld het verhaal van Alinda Bol. Na jarenlang vurig hopen, krijgen Alinda en Jaap eindelijk hun eerste kindje. Maar tweeënhalf jaar later, op de piek van hun huwelijksgeluk, komt Jaap door een ongeluk om het leven. Alinda blijft als jonge weduwe achter met de kleine Anna. Opeens leefde ik in een nachtmerrie… Lees het complete verhaal op de website www.ikmisje.tv.

Er verschijnen dagelijks artikelen over rouw, blogs van (ervarings)deskundigen en artikelen over doorgaan na het verlies van een dierbare. De website sluit hiermee aan op het televisieprogramma ‘Ik Mis Je’, de nieuwe titel voor ‘Bakkie Troost’.

Al jaren heeft de EO aandacht voor het thema rouw via het programma ‘Bakkie Troost’. Presentator en directeur Arjan Lock: ‘Het gesprek over het gemis, maar ook het doorgeven van herinneringen van een overleden dierbare is een sterke behoefte van mensen die iemand verloren zijn. Ik ben dan ook blij dat we als verlengde van het televisieconcept de ‘Ik Mis Je’ portal hebben ontwikkeld. Een plek van troost, herinnering, maar zeker ook bemoediging.’


In ‘Ik Mis Je’ spreken presentatoren Arjan Lock en Hella van der Wijst op begraafplaatsen door heel Nederland met nabestaanden over het verlies van een dierbare. Op de begraafplaats, waar verdriet en gemis zo voelbaar zijn, lijkt troost ver weg. Toch worden juist hier veel hoopvolle verhalen gedeeld. ‘We gaan met nabestaanden in gesprek over wie iemand was, wat er is gebeurd en wat troost biedt. Het zijn altijd bijzondere en inspirerende verhalen’, vertelt presentatrice Hella van der Wijst. ‘De sfeer van het programma blijft net als in Bakkie Troost ingetogen en dichtbij.’

‘Ik Mis Je’ is vanaf vanaf 11 september elk zondag te zien om 8.55 uur op NPO 2.

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
08-09-2016
Media
https://www.ikmisje.tv

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies