Stephanie wist dat God haar riep om mensen te dienen

Stephanie Gratton (uit Frankrijk) helpt dokter Matthew Hodge (uit Australië) tijdens een medische outreach in Kameroen. Stephanie, bemanningslid van het schip Logos Hope, was in de gelegenheid om haar oorspronkelijke roeping uit te voeren tijdens een medische outreach in Kameroen.

De arts, tandarts en twee verpleegkundigen van het schip zetten een mobiele kliniek op in een door de regering beheerd centrum waar kinderen tijdens de schoolvakanties worden opgevangen. Een team van vrijwilligers van het schip verzorgde een evangelisatieprogramma voor de kinderen, terwijl die wachtten tot ze aan de beurt waren voor het medisch onderzoek.

Ogen werden onderzocht, gebitten gecontroleerd en de algehele gezondheid beoordeeld. Twee kinderen van wie vermoed werd dat ze malaria hadden, werden doorverwezen voor verder onderzoek. Constipatie is een veelvoorkomende klacht, die veroorzaakt wordt doordat er geen voorlichting is over gezonde voeding.

Stephanie voerde de eerste beoordelingen van patiënten uit en fungeerde als vertaalster voor de arts. Voordat ze naar het schip kwam, had ze een opleiding tot verpleegkundige gevolgd, maar aan boord werkt ze in het cateringteam. Ze is daar verantwoordelijk voor de eetzaal waar de mensen van het dek en de machinekamer eten.

‘Toen ik met mijn opleiding tot verpleegkundige begon, wist ik dat God mij riep om er daarna een jaar tussenuit te gaan en op een praktische manier mensen te dienen,’ legt Stephanie uit. ‘En Logos Hope leek mij een fantastische gelegenheid om mijn vaardigheden in te zetten in heel veel verschillende situaties en omstandigheden.’

Maar onder de vrijwilligers op het schip was een verpleegkundige die meer ervaring had dan zij, en daarom werd Stephanie voor een andere functie ingezet. ‘Ik moest leren mijn taak over te geven aan God. Aanvankelijk had ik daar veel moeite mee, maar God heeft het kostbaarste overgegeven wat Hij had – Zijn Zoon,’ zegt de vijfentwintigjarige.

‘Nu vind ik het een voorrecht om te dienen, op welke manier dan ook, of het nu gaat om iets simpels als tafels schoonvegen of om een presentatie geven voor een kerk. Wanneer ik af en toe tot mijn grote vreugde meega op een medische outreach, is het alsof God tegen me zegt: ‘Steph, Ik weet dat je nog steeds verpleegkundige bent. Ik ben verantwoordelijk voor jouw training; dien Mij maar gewoon op de plek waar je bent.’ God zal verheerlijkt worden wanneer de mensen zien dat wij in alle omstandigheden tevreden zijn.’

Bron: OM Ships – vertaling christelijknieuws.nl

OM Ships – vertaling Christelijknieuws.nl
OM Ships
09-09-2016
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies