Dyfan Graves brengt het goede nieuws in de gevangenis

Dyfan Graves (Engeland) dacht ongestoord een dag op de Logos Hope door te brengen. Hij kwam uiteindelijk terecht in een gevangenis en ontmoette daar drie jeugdige delinquenten.

Dyfan vertelt: “Vriend en collega-bemanningslid Tom (ook Engeland) werkt op de boekenmarkt aan boord. Tijdens zijn werk op het bezoekersdek raakte hij bevriend met een bezoeker. Het bleek dat de bezoeker een hoge ambtenaar van de stad was. Hij nodigde Tom en Dyfan uit om mee te gaan voor een rondje ‘sightseeing’ en nodigde hen zelfs uit om naar de plaatselijke gevangenis te komen. In het gerechtelijke centrum, ontmoette Dyfan drie jongens die, vanwege diverse misdaden, in hechtenis zaten en in afwachting waren van hun straf.

Dyfans eerste gedachte was te bidden voor de jongens en dat deed hij. Toen hij op het punt stond het centrum te verlaten, dacht hij iets vergeten te zijn en keerde terug naar de cellen. Met een blik op zijn “One Wish” armbandje (een bandje waarmee het Evangelie gemakkelijk en visueel ondersteund, verteld kan worden) vroeg hij de jonge mannen: “Kennen jullie eigenlijk de Jezus tot wie ik net gebeden heb?” Nee, die kenden ze niet, maar ze wilden wel graag meer horen. Toen begon Dyfan te vertellen….

Die middag, besloten de drie jongens hun leven aan God toe te vertrouwen. Dyfan werd zelfs de cel binnengelaten voor het gesprek. “Die dag had ik eigenlijk hele andere plannen, en was totaal verrast door deze situatie. Heel bijzonder hoe God mij wilde gebruiken”, aldus Dyfan.

Douwe Scheepsma
Operatie Mobilisatie
10-09-2016
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies