Een rugtas kan het leven van een Roma kind veranderen

Wanneer je als Roma kind wordt geboren in een klein dorpje in Bulgarije, ben je bij voorbaat al verkeerd voorgesorteerd in het leven: 60% leeft onder erbarmelijke omstandigheden en 35% in armoede. Analfabetisme wordt overgedragen van generatie op generatie. Ook de toekomst van Nushka’s leven zag er niet rooskleurig uit.

Nushka’s familie echter kwam in het sponsorprogramma van Zending over Grenzen terecht waardoor Nushka werd aangemoedigd naar school te gaan en haar best te doen een diploma te behalen. Haar cijfers op school werden steeds beter, waardoor haar zelfvertrouwen groeide.

Vandaag de dag staat Nushka’s familie op eigen benen. Nushka helpt mee als vrijwilliger in de gaarkeuken en biedt een luisterend oor aan ouderen. Ook helpt ze mee op de zondagschool in de kerk. Nushka: “Wanneer ik de vreugde en dankbaarheid zie in de ogen van de mensen die ik help, dan motiveert me dat. Het is een eer om een instrument in Gods hand te mogen zijn. Op deze manier geef ik het goede nieuws van Gods liefde door aan anderen.”

De scholen zijn weer begonnen en alle kinderen gaan weer naar school. Maar, voor duizenden kwetsbare en kansarme kinderen in Oost-Europa is dit niet het geval. Door armoede, oorlog en gebroken gezinssituaties zijn er andere zorgen en is er vaak geen geld voor schoolspullen. En geen schoolspullen betekent geen school.

Daarom start Zending over Grenzen een Rugtassen Actie, omdat ieder kind recht heeft op onderwijs.

Wil je ook meehelpen zodat meer kinderen in Oost-Europa hun diploma behalen? Geef dan nu een rugtas cadeau! Een rugtas, gevuld met schoolmateriaal, kost € 35.

Zending over Grenzen
Zending over Grenzen
10-09-2016
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies