Help Zuid-Sudanese vluchtelingen in Uganda

‘Het geweld is zo heftig dat zelfs een wandeling naar de lokale waterput niet meer veilig is. Voor veel mensen zit er daardoor niks anders op dan te vluchten.’ zegt Henry, ZOA-medewerker in Uganda.

Afgelopen maand braken er tijdens de viering van het vijfjarig bestaan van Zuid-Sudan nieuwe conflicten uit. Duizenden mensen, waaronder opvallend veel vrouwen en kinderen, zijn uit angst voor het geweld gevlucht naar buurlanden.

Inmiddels zijn er al meer dan 100.000 mensen aangekomen in Uganda. Elke dag komen hier tussen de duizend en de vijfduizend vluchtelingen bij. Deze grote groep vluchtelingen, waar tot nu toe weinig aandacht voor is, willen we niet aan hun lot overlaten. Daarom zijn we per direct gestart met het geven van noodhulp. Uw betrokkenheid is daarbij dringend nodig! Helpt u mee?

Om al deze mensen op te vangen is de behoefte aan noodhulpgoederen groot. Met uw gift kunnen we onder andere helpen met schoon drinkwater en onderdak. Doet u mee?

Ook als kerk kunt u iets betekenen voor de vluchtelingen in Uganda. Bijvoorbeeld door middel van de wekelijkse collecte. Hieronder vindt u materialen die helpen om aandacht te vragen voor de situatie onder uw gemeenteleden. Ook gebed is hard nodig. Op die manier willen we samen naast deze vluchtelingen staan. Doet u mee?

Bezoek de site van ZOA via onderstaande link.

ZOA
ZOA
16-09-2016
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies