Leo Visser wordt algemeen directeur van Dorcas

Leo Visser wordt per 1 januari 2017 algemeen directeur van Dorcas. De afgelopen twaalf jaar was hij directeur van Red een Kind. Visser is enthousiast over zijn benoeming bij Dorcas: ‘Ik zie uit naar een vruchtbare samenwerking met nieuwe collega’s, waarbij we betekenisvol mogen zijn voor kwetsbare mensen.’

Door een verandering binnen de leiding van Dorcas ontstond eerder dit jaar de nieuwe functie van algemeen directeur (CEO). Uit het wervings- en selectietraject van de afgelopen maanden heeft de Raad van Toezicht de heer Visser voor deze functie geselecteerd. Hij gaat samen met Michel Gendi (programmadirecteur) en Nico Hoogenraad (financieel directeur) leiding geven aan Dorcas, ondersteund door een managementteam.

Biografie

Leo Visser (59) heeft zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven en in het ontwikkelingswerk. In de eerste 25 jaar van zijn werkzame leven vervulde hij verschillende managementfuncties bij havenconcerns in Rotterdam en Vlissingen. In 2004 werd hij directeur van Red een Kind. Onder zijn leiding is Red een Kind een vitale ontwikkelingsorganisatie geworden, die toekomst geeft aan honderdduizenden kinderen in armoede.

Vertrouwen

Ine Voorham, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De heer Visser beschikt over de juiste kennis en ruime ervaring om in een complexe omgeving doeltreffend te kunnen opereren. Hij werkt constructief samen met collega’s binnen en buiten de organisatie. Hij zet zijn christen-zijn op een bevlogen manier om in dienstbaarheid aan de ander. Wij zien de toekomst met hem met groot vertrouwen tegemoet.”

Over Dorcas

Dorcas komt in actie voor mensen in armoede en nood, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werken wij al meer dan 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Oost-Afrika. Wij stellen de allerarmsten in staat hun positie in de samenleving te versterken en hun zelfredzaamheid te vergroten. En wij verlenen hulp in noodsituaties. Momenteel werken wij in 18 landen met 168 projecten. In 2015 ondersteunden wij ruim 700.000 mensen.

Abel Korevaar

20-09-2016
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies