Bijbel wint verkiezing Belangrijkste Boek

‘De Bijbel is voor Nederlanders het belangrijkste boek. Hieruit blijkt opnieuw dat de Bijbel heel veel mensen weet aan te spreken.’ Dat zegt directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands Bijbelgenootschap nu de Nieuwe Bijbelvertaling verkozen is tot het Belangrijkste Boek van Nederland.

De verkiezing vond plaats in het kader van het Jaar van het Boek. De Nieuwe Bijbelvertaling verschijnt komende week in een nieuwe layout. Daarnaast brengt het NBG de Bijbel met een publiekscampagne extra onder de aandacht.

‘De Bijbel is een boek van en voor iedereen. Het gaat over vriendschap en verraad, vreugde en verdriet, liefde en haat; alles kom je in de Bijbel tegen’, zegt Rieuwerd Buitenwerf. ‘In de verhalen over personen als Jozef, Job en Petrus komen de grote thema’s uit de wereldliteratuur voorbij. De Bijbel staat aan de basis van onze cultuur en is bepalend voor de godsdienstige traditie van ons land.’

Nieuwe Bijbelvertaling en publiekscampagne

De Nieuwe Bijbelvertaling is de Bijbel in een taal die zowel literatuurliefhebbers als gelovigen aanspreekt. De eerste editie van deze vertaling kwam uit in 2004. Met 1,5 miljoen verkochte exemplaren is het de meest gebruikte Bijbel van Nederland. Een nieuwe zwart-witte uitvoering is vanaf volgende week overal verkrijgbaar, ontworpen door Studio Ron van Roon en uitgegeven door Royal Jongbloed.

Het Nederlands Bijbelgenootschap start gelijktijdig de campagne, ‘Jij wordt genoemd in het belangrijkste boek’, om aandacht te vragen voor de Bijbel bij een breed publiek.

Nederlands Bijbelgenootschap

Het NBG brengt sinds 1814 de Bijbel dichtbij. Met steun van leden en donateurs zorgt het NBG voor betrouwbare en toegankelijke vertalingen van de Bijbel. Zo geven we de Bijbel door aan nieuwe generaties, in andere talen en in nieuwe vormen. Alle vertalingen zijn te vinden op debijbel.nl. Koning Willem-Alexander is beschermheer van het NBG.

Peter Siebe
Bijbelgenootschap
23-09-2016
Media
https://www.belangrijksteboek.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies