Peter van Dalen bezoekt Texel en Harlingen

‘Vandaag heb ik een blik op de toekomst van de visserij gehad. Ik voer mee op een prachtig duurzaam schip, maar hoorde ook zorgen. Zorgen over de Europese aanlandplicht, de Brexit en het verlies van visgronden. Ik zal strijden in Brussel zodat de Nederlandse sector ook echt een toekomst heeft!’, dat Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) na afloop van zijn bezoek aan Texel en Harlingen.

Op uitnodiging van de Texelse wethouder Huisman bracht Europarlementariër Peter van Dalen, lid van de EP-commissie Visserij, op vrijdagochtend een bezoek aan de visserij van Texel. Hij sprak o.a. met Maarten Drijver (voorzitter Visned) en visser Adrie Vonk in Oudeschild. Ook burgemeester Uitdehaag en wethouder Huisman waren daarbij aanwezig. Aan bod kwamen de ontwikkelingen m.b.t. de visserijregels in Brussel, wetgeving en beheersplannen. Ook werd worden gesproken over de de toegenomen controles van vissersboten en de sluiting van de visserijgebieden. Na afloop werd een lekker visje gegeten in de nettenschuur.

Vrijdagmiddag voer Van Dalen mee op het MDV-schip vanuit Harlingen. Op deze ‘tesla van de zee’ is bij elk aspect aan boord gezocht naar de meest duurzame methode. Dit heeft geleid tot 80% minder CO2 per kilo gevangen vis en de vis blijft langer houdbaar, dus minder verspilling op elk vlak!

Eurofractie SGP-CU
Eurofractie SGP-CU
27-09-2016
Samenleving
https://www.eurofractie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies