Zending over Grenzen blijft mensen in Oekraine ondersteunen

Ondanks het staakt-het-vuren, wordt er nog steeds geschoten op Oekraïens grondgebied en behoren trucks met machinegeweren tot het straatbeeld. Nog steeds hebben 1,8 miljoen mensen geen thuis. In samenwerking met de lokale kerken blijft Zending over Grenzen deze mensen zowel geestelijk als materieel ondersteunen.

Zending over Grenzen heeft de bewoners van de stad Sloviansk, dat in de frontlinie ligt, ondersteund en blijft dat doen. Recentelijk werden families voorzien van voedsel, flessen water en medische materialen.

Dominee Petro Dudnik van de plaatselijke evangelische kerk zegt: “Het Goede Nieuws leeft hier in de regio en het is geweldig te zien dat de kerken zich verenigen om mensen te helpen en een stem te laten horen tegen oorlog, geweld en onrecht.”

Het land blijft verdeeld en met de economie gaat het niet goed: de munteenheid is zwak, de lonen laag, gasprijzen blijven stijgen en werkloosheid is de orde van de dag. De oudere generatie ziet geen uitweg, terwijl de jongere generatie denkt dat de oplossing ligt in het deel worden van Europa.

Zending over Grenzen
Zending over Grenzen
27-09-2016
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies