SGP: Uitstaphulp voor prostituees

Volgens onderzoek is in slechts 6 tot 11 procent van alle gemeenten beleid om meisjes en vrouwen te helpen als zou willen stoppen als prostituee. De Tweede Kamer nam vanmiddag een voorstel van de SGP aan om gemeenten te verplichten hierop beleid te ontwikkelen. Het voorstel werd mede ingediend door PvdA, CDA en ChristenUnie.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de prostituees wel eens of vaak aan uitstappen denkt. Maar bijna de helft van hen weet niet waar men terecht kan.

Kees van der Staaij: ‘Deze wet gaat over het aanpakken van misstanden in de seksindustrie. In vergelijking met vroeger weten we nu veel meer over deze misstanden. Dan gaat het vooral om meisjes en vrouwen die gedwongen werk doen in de seksindustrie en om uitbuiting. Meer dan de helft van alle vrouwen in de seksindustrie denkt aan uitstappen, maar ze hebben vaak geen idee waar ze heen moeten. Dat is toch te treurig voor woorden? Door het aangenomen voorstel krijgen gemeenten een informatieplicht zodat deze kwetsbare groep beter geholpen kan worden.’

In de afgelopen kabinetsperiode kwam er op initiatief van SGP en ChristenUnie al 12 miljoen extra beschikbaar voor het faciliteren van uitstapprogramma’s op gemeentelijk niveau.

SGP
© TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
04-10-2016
Samenleving
https://www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies