Medair stuurt een noodhulpteam naar Haiti

Op dinsdag 4 oktober trok orkaan Matthew over het westen van Haïti. Het was de zwaarste storm die het land in meer dan 50 jaar trof en er is veel verwoesting aangericht.

Medair volgt de situatie nauwlettend om te onderzoeken hoe de mensen in zwaar getroffen en moeilijk bereikbare gebieden het beste geholpen kunnen worden. Het Medair-team zal vandaag aan het einde van de dag in Port-au-Prince aankomen.

‘Deze orkaan heeft waarschijnlijk rampzalige gevolgen voor duizenden Haïtiaanse families’, aldus Manuel Jagourd, hoofd van het noodhulpteam van Medair. ‘Deze mensen hebben onderdak en veilig drinkwater nodig. In zulke situaties bestaat altijd het gevaar van een uitbraak van cholera. Daarom zetten we een team in dat gaat onderzoeken hoe we zo goed en zo snel mogelijk hulp kunnen bieden en kunnen meewerken aan het herstel.’

Medair is in Haïti werkzaam geweest vanaf januari 2010, na de aardbeving, tot februari 2016. We hebben onderdak en sanitaire voorzieningen geboden aan duizenden mensen die dakloos waren geraakt.

Medair is een internationale noodhulporganisatie met het hoofdkantoor in Zwitserland en o.a. een kantoor in Nederland. We helpen mensen – ongeacht ras, geloofsovertuiging of nationaliteit – in afgelegen en beschadigde gemeenschappen over de hele wereld een crisis te overleven, weer op eigen benen te staan en vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om een betere toekomst op te bouwen.

Medair
Medair
07-10-2016
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies