Stille mars tegen mensenhandel en moderne slavernij

Op 15 oktober 2016 doet Zwolle opnieuw mee aan de #WalkForFreedom; een wereldwijd evenement om mensenhandel en (moderne) slavernij op de agenda te zetten en (meer) bewustwording te creëren, in de vorm van een stille mars.

Het doel van dit evenement is om het licht te laten schijnen op de 27 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die vandaag de dag nog steeds gevangen zitten in slavernij en/of slachtoffer zijn geworden van mensenhandel.

Met 200 wandelingen in 28 landen vorig jaar is het doel van A21, een wereldwijde anti-mensenhandel organisatie om nog meer fondsen te werven en bekendheid te genereren tijdens de derde editie van de jaarlijkse Walk For Freedom 2016.

Christine Caine, de oprichter van A21 international, zegt: ‘Elke keer één stap. Elke keer één dollar. Elke keer één leven. We zullen moderne slavernij afschaffen.’

Lange lijn van deelnemers

Je kunt de Walk For Freedom herkennen doordat het één lange lijn van deelnemers is, gekleed in het zwart met zwarte/rode tape over hun mond heen. Zo representeren zij de 27 miljoen slaven zonder stem. Terwijl de stoet door de stad trekt wordt er informatie uitgedeeld aan de toeschouwers.

De Walk For Freedom in Zwolle zal plaatsvinden op 15 oktober, van 12.00 – 14.00 uur (vertrek ca. 12.30 uur), vanaf parkeerplaats Rieteweg 12, richting centrum.

De Walk For Freedom bestaat om moderne slavernij uit te roeien, een wereldwijde realiteit wat invloed heeft op elk continent en elke economie. Het doel van de wandeling is niet om te protesteren, flyers uit te delen of gewoon om fit te blijven. Het doel van de #WalkForFreedom is een gezamenlijk standpunt in te nemen die bewustwording om zal zetten in actie. De echte impact van deze boodschap voor vrijheid zal over de hele wereld gezien worden door de media en foto’s op social media.

Walk For Freedom. details voor Zwolle

Datum: 15 oktober 2016

Tijd: vanaf 12.00 uur (12.30 uur vertrek) – 14.00 uur

Plaats: Rietweg 12, parkeerplaats voor VEZ-centrum (Vertrek- en eindpunt)

Afstand: 5 KM

Wat moet je aan: zwarte kleding (bij slecht weer een zwarte paraplu mee)

Officiële hashtags: #WalkForFreedom / #WalkForFreedomZwolle

Over A21

A21 is een wereldwijde organisatie tegen mensenhandel met 12 kantoren verspreid over de wereld, waaronder een kantoor in Amsterdam. A21 is gebaseerd op 4 pijlers: Preventie (bewustwording creëren en onderwijs) Bescherming (opvanghuizen) Vervolging (juridisch) en Partnerschap (overheid, politie, gemeenschap).

Jonathan Reining
A21
07-10-2016
Samenleving
https://www.a21.org/zwolle

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies