World Vision start hulpactie voor slachtoffers Matthew

John Hasse, directeur World Vision Haïti: ‘We hebben nog geen getallen, maar we verwachten dat er miljoenen mensen getroffen zijn door de orkaan. We zien enorm veel overstromingen en windschade. We hebben ook meldingen gehoord over beschadigde kerken, ziekenhuizen en klinieken. De wind was zo sterk, dat de daken eraf vlogen!’

Dinsdag trof orkaan Matthew Haïti. Het is de ergste storm in Haïti sinds 52 jaar. Families hun huizen zijn verwoest of overstroomd, kerken en ziekenhuizen zijn vernield. Kinderen en families in Haïti hebben dringend uw hulp nodig. Er zijn al 478 mensen door de orkaan om het leven gekomen.

World Vision helpt meteen Enkele uren nadat de orkaan Matthew weg was, begon World Vision met het uitdelen van water en dekens in de hoofdstad van Haïti Port-au-Prince. World Vision had de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen waardoor ze dekens, zeilen, watercontainers en hygiënekits snel naar de getroffen families kon brengen. Medewerkers bereiden zich voor om te helpen op de noodhulpplekken.

Noodopvang Scholen zijn gesloten en 13.000 inwoners zijn gevlucht naar noodopvangen om overstromingen te vermijden. Vooral de 80.000 inwoners van het eiland La Gonâve aan de westkust van Haïti zijn kwetsbaar. World Vision helpt 10.000 sponsorkinderen in La Gonâve met schoon water, sanitaire voorzieningen, hygiëne, gezondheid en voeding.

Help slachtoffers in Haïti In Haïti hebben ze dringend hulp nodig! Daarom heeft World Vision een rekeningnummer geopend, zodat wij noodhulp kunnen bieden aan kinderen en families in nood. World Vision roept mensen op om een bijdrage te doneren op rekeningnummer NL98INGB 0000 0000 99 of via de website.

World Vision
World Vision
08-10-2016
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies