Tijs van den Brink gaat weer aan tafel

Vanaf 1 november start Tijs van den Brink weer met het EO-opinieprogramma De Tafel van Tijs op NPO 2. Wekelijks bespreekt hij met zijn gasten onderwerpen die hem nauw aan hart gaan, met speciale aandacht voor morele dilemma’s, levensbeschouwelijke en ethische aspecten.

Net als vorig seizoen heeft Tijs een team van christelijke panelleden die hem wisselend bijstaan en vanuit hun eigen perspectief naar de actualiteit kijken. Dit seizoen schuiven Rik Torfs (rector Katholieke Universiteit Leuven), Carola Schouten (Kamerlid ChristenUnie), Frank Bosman (cultuurtheoloog), Sjirk Kuijper (hoofdredacteur Nederlands Dagblad) en Martine van Veelen (ondernemer) aan als panelleden. Zij brengen een actueel onderwerp in, een tweet die ophef veroorzaakt, een inspirerend filmpje dat viral ging of een klein krantenbericht met een groot verhaal.



Naast de panelleden nodigt Tijs een hoofdgast uit voor een gesprek dat verder voert dan de waan van de week. Tijs: “Ik heb veel zin om aan de Tafel van Tijs actuele thema’s te bespreken met een moreel of ethisch randje. Het gaat om actuele thema’s, dus definitieve keuzes zijn nog niet gemaakt. Maar wat ik nu een heel interessante discussie vind, is die over de vrijheid van onderwijs. Is het echt zo dat die de integratie belemmert, zoals tegenstanders beweren? Waarom hechten voorstanders er zo aan? Ook een onderwerp als de legalisering van drugs, waar nu een Kamermeerderheid voor schijnt te zijn, zou een prima Tafel-van-Tijs-onderwerp zijn.”

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
13-10-2016
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies