Family7 in actie voor leprapatienten in Bangladesh

Deze maand voert Family7 actie voor het belangrijke werk van Leprazending. We filmden in Noord-Bangladesh in het lepraziekenhuis van deze organisatie. We waren diep onder de indruk van de liefde van de artsen en verplegers voor de allerarmsten wiens lichamen zijn misvormd vanwege de leprabacterie.

Eén van de behandeld artsen zei tegen ons: ‘Ik moet hier zijn, God heeft me hier geroepen want wie zou er voor mij zorgen als ik lepra zou hebben?’

Deze week bereikte ons het bericht dat het lepraziekenhuis een financieel tekort heeft en dat mogelijk een deel van het personeel moet worden ontslagen. Dat is desastreus omdat veel nieuwe patiënten geen behandeling kunnen krijgen. Dit is het enige lepraziekenhuis in de regio en de ziekte zal dus om zich heen kunnen gaan grijpen en veel meer slachtoffers maken dan nu.

De patiënten zijn soms nog jong maar compleet uitgespuugd door hun familie en de samenleving. In Bangladesh hebben ze geen enkel vooruitzicht meer als ze niet worden geholpen. We hoorden het verschrikkelijke verhaal van Mosamat. Ze heeft nog maar één hand met misvormde vingers: ‘Op mijn zevende kreeg ik lepra en werd door mijn ouders verjaagd uit ons huis.’ Het kleine meisje overleefde in een hutje, totdat leprazending haar vond en haar behandelde. ‘De mensen van Leprazending zijn nu mijn familie’ zei ze.

We spraken met Shuvobola: ‘Toen ik lepra kreeg, vroeg mijn moeder waarom ik mezelf niet ophing. Door mij wilde niemand met mijn zussen trouwen. Toen mijn moeder me uiteindelijk wilde vergiftigen ben ik gevlucht naar Leprazending. Ik ben daar genezen. Ik was Hindoe, maar toen ik hier was sprak de Schepper tot me en zo ben ik christen geworden.’

Leprazending behandelt arme mensen zoals Mosamat en Shuvobola kosteloos. In navolging van de Here Jezus die de melaatsen aanraakte, ‘omhelzen’ de mensen van Leprazending de leprapatiënten en geven hen weer een nieuwe kans. Het kost ongeveer 210 euro om een patiënt op te nemen, te behandelen en weer in de maatschappij terug te brengen. Om dit te kunnen bekostigen is Leprazending bijna volledig afhankelijk van giften.

Wilt u ook helpen om Leprazending in staat te stellen om door te gaan met hun levensreddende werk?

Stichting ETV

Bankrekening: NL47 RABO 0394022521

Stichting Evangelical Television Europe

Apeldoorn. O.V.V. Leprazending

Family7
Family7 tv-programma
15-10-2016
Hulpverlening
https://www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies