Fusie Stichting Opwekking en Stichting Willow Creek Nederland

Onlangs vond de fusie plaats tussen Stichting Opwekking en Willow Creek Nederland (WCN). Na een aantal jaar waarin Stichting Opwekking al nauw betrokken was bij de activiteiten van Willow Creek Nederland neemt zij deze nu ook officieel over.

In 2011 benaderde het toenmalige bestuur van Willow Creek Nederland Stichting Opwekking om een nieuw bestuur te vormen om haar activiteiten te continueren. Sinds die tijd heeft Stichting Opwekking de jaarlijkse Global Leadership Summit van de Willow Creek Association, de materialen en trainingen van de gavencursus Netwerk en het kinderprogramma Promiseland ondersteund, georganiseerd en gesponsord.

De fusie is ingegeven door een aantal factoren. Ruben Flach, directeur van Opwekking: ‘De activiteiten passen bij de speerpunten van de visie van Stichting Opwekking: verkondiging en onderwijs, leiderschapsontwikkeling en geloofsopvoeding. Door deze krachtenbundeling kunnen we onze visie inhoudelijk uitbouwen en de overgenomen activiteiten verder tot ontwikkeling brengen. Tot slot is er ook een praktisch voordeel. De fusie vereenvoudigt het administratieve proces. De administratie van Willow Creek Nederland werd in de praktijk al door Stichting Opwekking uitgevoerd.’

De activiteiten van Willow Creek Nederland worden voortgezet onder de bestaande namen en zijn ondergebracht bij afdelingen van Stichting Opwekking. Stichting Opwekking blijft verbonden met de Willow Creek Association, de initiator en organisator van de Global Leadership Summit. De fusie heeft geen consequenties voor de kerken, gemeenten en personen die als partner verbonden zijn aan Willow Creek. Het partnerschap blijft de genoemde activiteiten ondersteunen.

Ruben Flach: ‘Met deze fusie zijn we krachtiger en efficiënter in staat om de lokale kerk en haar leiders te blijven dienen en te inspireren, omdat ‘’iedereen wint als een leider zich ontwikkelt’’.’

Meer informatie over de activiteiten en materialen van Willow Creek Nederland is voorlopig nog beschikbaar via www.willowcreek.nl.

Marjolijn Bos
© TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
15-10-2016
Kerk
https://www.willowscreek.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies