Unesco verspeelt bestaansrecht

De Unesco, de cultuurtak van de VN, kan beter worden opgeheven, omdat dit orgaan stelt dat het volk van Israel geen banden heeft met de Tempelberg en met de Klaagmuur, de Kotel. In een resolutie, ingediend door Algerije, Egypte, Libanon, Marokko, Oman, Qatar en Soedan, wordt alleen de Arabische naam van de Tempelberg, Haram al-Sharif, in Jeruzalem genoemd. Israel wordt in de resolutie omschreven als de bezetter.

In de resolutie, die door een meerderheid van de Raad van Bestuur van de Unesco is geaccepteerd, wordt de Tempelberg omschreven als een islamitisch heiligdom. Op het belang van de plaats voor de Joden wordt niet ingegaan.

De Tempelberg is juist een belangrijk heiligdom voor het Joodse volk. De Unesco negeert duizenden jaren van Joodse banden met Jeruzalem. Volgens Israel draagt de Unesco zo bij aan islamitische terreur.

De resolutie stelt dat Israel verantwoordelijk is voor het escalerende geweld bij de Tempelberg. De ‘bezetter Israel’ wordt opgeroepen zijn illegale activiteiten te stoppen. Wat een bizarre leugens zijn dit!

Israel wordt opgeroepen niet langer ten onrechte moslims te weren van deze plek en maatregelen te nemen om te voorkomen dat de Tempelberg – in de resolutie Haram al-Sharif genoemd, de Arabische naam – wordt bestormd door extremistische Israëliërs en Israëlische troepen. Wat een vreselijk suggestieve beschuldigingen.

In totaal stemden 24 landen voor de resolutie, 26 landen onthielden zich van stemming. Gelukkig stemde Nederland tegen, evenals Estland, Duitsland, Letland, het Verenigd Koninkrijk en Amerika.

Directeur-generaal Irina Bokova van de Unesco heeft na de stemming duidelijk afstand genomen van de resolutie en wees op de eeuwenlange banden van Israel en ook van de christenen met de Tempelberg. Israel heeft inmiddels aangegeven de banden met de Unesco voorlopig te bevriezen.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
15-10-2016
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies