Voedsel en bescherming voor kinderen Mosul

World Vision deelt noodhulpgoederen uit in het vluchtelingenkamp Gevluchte kinderen uit Mosul worden opgevangen op kindvriendelijke plekken Vluchtelingenkamp wordt voorbereid op komst vluchtelingen Mosul.

De aanval op de Iraakse stad Mosul gaat maar door. Naar schatting loopt meer dan een half miljoen kinderen gevaar. En in The Berm, een vergeten stuk in Jordanië, hebben 50.000 kinderen dringend hulp nodig. Tijd dus om onze werkzaamheden verder op te schalen!

Meer noodhulp rond Mosul

We weten niet welke routes gezinnen nemen om te vluchten. En hoe lang het duurt voor ze ontsnapt zijn. Maar zodra ze Mosul uit gevlucht zijn, hebben deze mensen dringend hulp nodig. World Vision helpt hen met:

– schoon drinkwater;

– sanitaire voorzieningen;

– voedsel;

– hygiëne kits (met o.a. tandenborstel, tandpasta, handdoek, etc.);

– kindvriendelijke opvangplekken (waar kinderen hun trauma kunnen verwerken).

Collega Khalil Sleiman vertelt: “World Vision heeft al meer dan een half miljoen mensen, die moesten vluchten uit Mosul, geholpen. Dat begon al twee jaar geleden.” De grote vluchtelingenstroom verwachten we echter nu. “We zijn nu klaar voor een massale toestroom van kinderen en gezinnen. Zij zullen komen met niets dan de kleren op hun rug en zal dorst, honger, en dringend medische hulp.”

‘Het vergeten hoekje’ in Jordanië

Niemandsland wordt het ook wel genoemd. Het gebied dat bekend staat als ‘The Berm’. Het is een moeilijk te bereiken plek in Jordanië, waar nu al meer dan tienduizenden vluchtelingen wonen. Het gebied is bijna afgesloten van de buitenwereld. Gelukkig hebben we dit najaar toegang gekregen tot het gebied en dat is hard nodig ook. Zeker nu de winter voor de deur staat. We helpen de vluchtelingen in The Berm met:

– medische zorg en spullen;

– water en sanitatie;

– voedsel;

– winterspullen;

– beschermen van kinderen.

Voor beide gebieden geldt dat de nood hoog is en dat we dankbaar zijn dat we hulp kunnen bieden. Helpt u mee op te komen voor deze kwetsbare vluchtelingen?

World Vision
World Vision
24-10-2016
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies