Heel Holland Bakt opent nieuwe deuren voor winnares Annemarie

Vorige week was op tv te zien hoe de 39-jarige Annemarie Pronk uit Scheveningen het programma Heel Holland Bakt won. Deze week sprak Groot Nieuws Radio met de winnares. Annemarie is werkzaam bij het Leger des Heils. Nu Annemarie een bekende Nederlander is geworden door haar deelname aan Heel Holland Bakt, is ze nog niet van plan haar leven om te gooien. “Mijn hart ligt ook bij het Leger des Heils, ik ga niet zo snel mijn baan opzeggen.”

Komend jaar mag ze zich de beste thuisbakker van Nederland noemen. Opvallend detail is dat ze in de afleveringen van Heel Holland Bakt haar baksels christelijke titels meegaf. Zo gaf ze bladerdeeghapjes de titel ‘Taste And See’ en verwees de gebakte vuurtoren naar het bekende lied van Rend Collective.

Op Groot Nieuws Radui in het programma Sandwich vertelde Annemarie woensdagmiddag dat ze het best wel lastig vond om namen te verzinnen. Ze kende een nummer van Israel Houghton over Psalm 34, zo kwam ze terecht bij de titel ‘Taste And See’. De vuurtoren – die uiteindelijk een beetje scheef stond – noemde ze ‘My Lighthouse’. Dat is een bijzonder lied voor Annemarie, omdat ze het ook zingt bij het YMCA Gospel Choir, waar ze lid van is. “Ik vind het een heerlijk lied om te zingen en te luisteren.”

Via de website van Groot Nieuws Radio is het interview met Annemarie terug te luisteren.

Groot Nieuws Radio
Omroep Max NPO
30-10-2016
Media
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies