Indringend drama over hedendaagse watersnoodramp

De EO zendt vanaf 5 november de nieuwe dramaserie ‘Als de dijken breken’ uit. Deze zesdelige serie vertelt over een hedendaagse watersnoodramp in Nederland en delen van Vlaanderen.

Vijf miljoen Nederlanders wonen onder zeeniveau. Wat blijft er van Nederland over als zich anno nu een watersnoodramp voltrekt? Wat zijn de rampzalige gevolgen en hoe bouwen we ons leven en Nederland weer op? Met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Susan Visser, Loek Peters, Aart Staartjes, Bianca Krijgsman, Janni Goslinga en Frank Lammers.

Het weer in Nederland is al dagen onstuimig en iedereen zet zich schrap. Is dit de storm die slechts eens in de tienduizend jaar voorkomt? In het somberste scenario betekent het een regelrechte ramp voor de inwoners van de westelijke provincies. De Nederlandse delta is niet opgewassen tegen een stormvloed van deze omvang. Ook de belangrijkste waterkeringen van ons land houden dan geen stand. Miljoenen mensen staan voor een onmogelijke keuze en moeten vrezen voor hun leven als de dijken breken.

Zes van hen volgen we in een meeslepende en indringende mozaïekvertelling over relaties in zwaar weer, een landsbestuur onder druk en de veerkracht van een natie. Zeker als blijkt dat de storm de personages niet loslaat zodra het tij gekeerd is. Kun je opnieuw beginnen als alles is verwoest, en hoe doe je dat dan?

De kijker maakt kennis met het omhoog gevallen echtpaar Wienesse (Loek Peters en Susan Visser) die te midden van de storm ontdekken wat hun relatie nu echt waard is. En met de nieuwbakken premier Hans Kreuger (Gijs Scholten van Aschat) voor wie de ramp alle politieke verhoudingen volledig op scherp zet. Violist David Stein (Aart Staartjes) vindt in de storm iets dat zijn leven weer de glans geeft die het met zijn pensionering had verloren. Sonja van Daele (Daisy van Praet) worstelt in Oostende met het geweld dat haar gezin overspoelt, terwijl haar man Ronnie (Thomas Ryckewaert) probeert te ontkomen uit een Nederlandse gevangenis in ondergelopen gebied.

De serie wordt geproduceerd door Joco Media, in samenwerking met de EO en de Vlaamse omroep VRT. Het verhaal speelt zich dan ook ten dele af in de Belgische kustregio. De regie is in handen van Hans Herbots (Flikken, Vermist), scenario’s door Karin van der Meer (Penoza, Zwarte Tulp, Nieuwe Buren) en Maarten Lebens (Moeder, ik wil bij de revue, Toscaanse bruiloft), en Wout Tielemans schreef de Vlaamse dialogen. De cast bestaat, naast bekende Nederlandse gezichten, ook uit gerenommeerde Vlaamse acteurs.

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
04-11-2016
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies