Woordkunstenaar Rikkert tourt met cabaretprogramma langs theaters

Na een aantal succesvolle try-outs in het voorjaar speelt Rikkert Zuiderveld momenteel zijn cabaretprogramma ‘Rikkert verdwaalt’ in sfeervolle theaters verspreid over het hele land. Er is grote belangstelling voor deze tour, verschillende avonden zijn al uitverkocht.

Deze week gaf hij zijn eerste voorstelling in Dedemsvaart, in theater De Gashouder. Bij de ingang werden de bezoekers welkom geheten door de enthousiaste organisator van de tour, Arjan de Knegt. (Arjan is de echtgenoot van zangeres Elise Mannah, die al jarenlang nauw samenwerkt met Elly & Rikkert. Momenteel tourt Elise samen met Elly Zuiderveld en Ineke ter Heege langs theaters en kerken met hun Mariamonologen.)

Rikkert gaf in Dedemsvaart een humoristische voorstelling (muzikaal ondersteund door Jan Borger op keyboards), waarin de grote stille heide als rode draad verwerkt was. Hij begon dicht bij huis en verhaalde over het zandweggetje bij hun huis in Drente waar je nog heerlijk kun dwalen en verdwalen. Rikkert: ‘Ik heb een schilderij meegenomen met daarop een rietgedekt huis, een zandweg en een grote stille heide. Het schilderij hing vroeger bij mijn grootouders en later bij mijn ouders aan de muur.’ Het kunstwerk is volgens Rikkert een wel heel late Van Gogh…

Rikkert nam de bezoekers mee over de grote stille heide, in de supermarkt, over het christelijk erf, door medialand en omstreken. Hij vroeg zich af: hoe overleef je zonder Tomtom, Twitter of Facebook? Of zonder de cosmetische industrie? Het programma werd afgewisseld met prachtige bekende en nieuwe nummers. Keer op keer blijkt dat Rikkert een echte woordkunstenaar is.

De aanwezigen in De Gashouder genoten zichtbaar en hoorbaar van deze dichter-zanger. Ademloos werd er geluisterd naar een unieke mengeling van gedichten en gedachten, liedjes en verhalen. Een avondje ongeremd lachen, geroerd raken én genieten van oude en nieuwe liedjes en eigentijdse (woord)grappen.

Reacties van bezoekers:

Het was een gezellig en leuk avondje uit! We hebben genoten van de manier waarop Rikkert zijn voorstelling vorm gegeven heeft. (Bep)

Het ene moment kwam ik niet meer bij van het lachen, het volgende moment zat ik met een brok in m’n keel vanwege de prachtige muziek met rijke inhoud die alleen Rikkert met zoveel gevoel in zijn stem kan zingen. (Eva)

Agenda van de voorstellingen:

Donderdag 3 november Dedemsvaart

Woensdag 9 november Ermelo

Zaterdag 12 november Groningen

Donderdag 17 november Rotterdam

Vrijdag 18 november Leeuwarden

Woensdag 23 november Barneveld

Donderdag 24 november Dordrecht

Woensdag 30 november Kampen

Vrijdag 17 maart Arnhem

Zaterdag 25 maart Gouda

Kijk voor meer informatie op de website via de link hieronder.

Redactie Christelijknieuws.nl
© Henk-Jan Oudenampsen
05-11-2016
Media
https://www.truetickets.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies