Verkiezingsprogramma SGP: Stem voor het leven

De SGP gaat de Kamerverkiezingen in met het motto: Stem voor het leven. Speerpunten van de partij zijn het beschermen van leven dat kwetsbaar is, ervoor zorgen dat mensen veilig kunnen leven en bijdragen aan het samenleven, in Nederland en in de wereld.

SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij: “Dit is een fris klassiek SGP-programma. Trots op onze traditie, met oog voor de toekomst.”

De SGP presenteert haar concept-verkiezingsprogramma in de Waalse kerk in Den Haag, de kerk van de grondlegger van de christelijke politiek in Nederland, Groen van Prinsterer.

Beschermwaardig leven

Het SGP-programma begint met het deel ‘Beschermwaardig leven’. Dan gaat het met name over ethische vraagstukken rondom het begin en het einde van het leven. Ook valt de zorg eronder, en het thema huwelijk en gezin. Van der Staaij: “Deze thema’s raken de fundamenten van ieders bestaan. Daarom beginnen we ermee, en niet met geld en goed. De SGP heeft op deze thema’s een naam hoog te houden, en dat blijven we doen.”

Veilig leven

Veiligheid is de kerntaak van de overheid, het beschermen van de eigen burgers. Daarom is ‘Veilig leven’ deel 2 van het verkiezingsprogramma. Dan heb je het met name over politie en justitie en Defensie. Dankzij de SGP-inzet zijn de defensie-uitgaven onder Rutte-2 voor het eerst weer gestegen. “Maar dat is bij lange na niet genoeg,” aldus Van der Staaij. “We moeten niet kijken naar wat het Europese gemiddelde is, maar naar wat moet om ons teweer te stellen tegen vijandige machten en krachten. Dan kom ik uit op 3 à 4 miljard extra.”

Samen leven

Deel 3 gaat over ‘Samen leven’. Dan gaat het niet alleen over zaken als onderwijs en milieu, maar ook om onze economie en de financiën. Zonder solide economische en financiële basis beginnen we niets. Van der Staaij: “Als we alles willen betalen, dan moet er voor de mensen die dat geld verdienen natuurlijk wel een eerlijke boterham overblijven. Dat kan alleen als degenen die hard werken de ruimte krijgen, ook financieel.” Als voorbeeld noemt de SGP-voorman de boeren en tuinders: “Als je rood staat kun je niet groen zijn. Heel concreet: als boeren willen investeren in dierenwelzijn en innovatie, dan zal er boven de inkomensstreep wel een positief saldo moeten staan, anders wordt het niks.”

SGP
SGP
05-11-2016
Samenleving
https://www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies